j0m rEgIstEr HeArTbEaT..CLicK --> sIgN uP --> $$$

** j0m k0nGsi LinK k0rAnG dI SinI! =) **

0uR fAmiLy

Usia perkahwinan kami ;)

SaAt sAkaRatUl mAut mEngHampIri NaBi mUhaMMad s.A.w ~

Salam :)

Ingin berkongsi bersama rakan2 semua..

Source : Cahaya di atas cahaya

Isyarat itu telah datang, saatnya sudah tiba."Rasulullah akan meninggalkan kita semua," desah hati semua sahabat kala itu. Manusia tercinta itu, hampir usai menunaikan tugasnya di dunia. Tanda-tanda itu semakin kuat, tatkala Ali dan Fadhal dengan sigap menangkap Rasulullah yang limbung saat turun dari mimbar.


Saat itu, seluruh sahabat yang hadir di sana pasti akan menahan detik-detik berlalu, kalau bisa. Matahari kian tinggi, tapi pintu Rasulullah masih tertutup. Sedang di dalamnya, Rasulullah sedang terbaring lemah dengan keningnya yang berkeringat dan membasahi pelepah kurma yang menjadi alas tidurnya.

Bismillahirrahmannirahiim Dengan nama Allah yang maha pengasih lagi maha penyayang

Detik-detik Rasullah SAW menjelang sakratul maut.Ada sebuah kisah tentang totalitas cinta yang dicontohkan Allah lewat kehidupan Rasul-Nya. Pagi itu, meski langit telah mulai menguning, burung-burung gurun enggan mengepakkan sayap.

Pagi itu, Rasulullah dengan suara terbata memberikan petuah, "Wahai umatku, kita semua ada dalam kekuasaan Allah dan cinta kasih-Nya. Maka taati dan bertakwalah kepada-Nya. Kuwariskan dua hal pada kalian, Al Qur'an dan Sunnah. Barang siapa mencintai sunnahku, berati mencintai aku dan kelak orang-orang yang mencintaiku, akan bersama-sama masuk surga bersama aku."

Khutbah singkat itu diakhiri dengan pandangan mata Rasulullah yang teduh menatap sahabatnya satu persatu. Abu Bakar menatap mata itu dengan berkaca-kaca, Umar dadanya naik turun menahan napas dan tangisnya. Ustman menghela napas panjang dan Ali menundukkan kepalanya dalam-dalam.

Isyarat itu telah datang, saatnya sudah tiba."Rasulullah akan meninggalkan kita semua," desah hati semua sahabat kala itu. Manusia tercinta itu, hampir usai menunaikan tugasnya di dunia. Tanda-tanda itu semakin kuat, tatkala Ali dan Fadhal dengan sigap menangkap Rasulullah yang limbung saat turun dari mimbar.

Saat itu, seluruh sahabat yang hadir di sana pasti akan menahan detik-detik berlalu, kalau bisa. Matahari kian tinggi, tapi pintu Rasulullah masih tertutup. Sedang di dalamnya, Rasulullah sedang terbaring lemah dengan keningnya yang berkeringat dan membasahi pelepah kurma yang menjadi alas tidurnya.

Tiba-tiba dari luar pintu terdengar seorang yang berseru mengucapkan salam.

"Bolehkah saya masuk?" tanyanya.

Tapi Fatimah tidak mengizinkannya masuk, "Maafkanlah, ayahku sedang demam," kata Fatimah yang membalikkan badan dan menutup pintu.

Kemudian ia kembali menemani ayahnya yang ternyata sudah membuka mata dan bertanya pada Fatimah, "Siapakah itu wahai anakku?"

"Tak tahulah aku ayah, sepertinya ia baru sekali ini aku melihatnya," tutur Fatimah lembut.Lalu, Rasulullah menatap putrinya itu dengan pandangan yang menggetarkan.

Satu-satu bagian wajahnya seolah hendak di kenang. "Ketahuilah, dialah yang menghapuskan kenikmatan sementara, dialah yang memisahkan pertemuan di dunia. Dialah malakul maut," kata Rasulullah, Fatimah pun menahan ledakkan tangisnya.

Malaikat maut datang menghampiri, tapi Rasulullah menanyakan kenapa Jibril tak ikut menyertai. Kemudian dipanggilah Jibril yang sebelumnya sudah bersiap diatas langit dunia menyambut ruh kekasih Allah dan penghulu dunia ini.

"Jibril, jelaskan apa hakku nanti dihadapan Allah?" Tanya Rasululllah dengan suara yang amat lemah.

"Pintu-pintu langit telah terbuka, para malaikat telah menanti ruhmu. Semua surga terbuka lebar menanti kedatanganmu," kata jibril. Tapi itu ternyata tak membuat Rasulullah lega, matanya masih penuh kecemasan.

"Engkau tidak senang mendengar kabar ini?" Tanya Jibril lagi.

"Kabarkan kepadaku bagaimana nasib umatku kelak?"

"Jangan khawatir, wahai Rasul Allah, aku pernah mendengar Allah berfirman kepadaku: 'Kuharamkan surga bagi siapa saja, kecuali umat Muhammad telah beradadidalamnya," kata Jibril.

Detik-detik semakin dekat, saatnya malaikat Izrail melakukan tugas. Perlahan ruh Rasulullah ditarik Tampak seluruh tubuh Rasulullah bersimbah peluh, urat-urat lehernya menegang. "Jibril, betapa sakit sakaratul maut ini."Lirih Rasulullah mengaduh.

Fatimah terpejam, Ali yang di sampingnya menunduk semakin dalam dan Jibril membuang muka.

"Jijikkah kau melihatku, hingga kaupalingkan wajahmu Jibril?" Tanya Rasulullah pada Malaikat pengantar wahyu itu.

" Siapakah yang tega, melihat kekasih Allah direnggut ajal," kata Jibril.

Sebentar kemudian terdengar Rasulullah memekik, karena sakit yang tak tertahankan lagi.

"Ya Allah, dahsyat niat maut ini, timpakan saja semua siksa maut ini kepadaku, jangan pada umatku."

Badan Rasulullah mulai dingin, kaki dan dadanya sudah tak bergerak lagi. Bibirnya bergetar seakan hendak membisikkan sesuatu, Ali segera mendekatkan telinganya.

"Uushiikum bis shalati, wa maa malakat aimanuku, peliharalah shalat dan santuni orang-orang lemah di antaramu."

Di luar pintu tangis mulai terdengar bersahutan, sahabat saling berpelukan.Fatimah menutupkan tangan di wajahnya, dan Ali kembali mendekatkan telinganya ke bibir Rasulullah yang mulai kebiruan.

"Ummatii, ummatii, ummatiii?"

Sepenggal kisah diatas menggambarkan disaat Rasul menjelang ajalnya, beliau masih memikirkan umat ketimbang dirinya sendiri...dan ALLAH menjanjikan kepada setiap Nabi dan Rasulnya suatu doa yang pasti dikabulkan...semua nabi dan rasul menggunakan doa tersebut utk mendapatkan karomah dan berkah dari ALLAH SWT kepada diri dan keluarganya..namun pada saat ALLAH bertanya kepada Rasulullah SAW mengenai apa keinginan dan doa nabi SAW kepadanya..dengan penuh keikhlasan Nabi menjawab..jika engaku mengizinkan ya ALLAH..maka aku simpan doa ini utk mendoakan umatku agar engkau mengampuni mereka ya ALLAH...betapa cinta Rasul SAW kepada umatnya, kepada kita...namun bisakah kita memberikan kasih sayang dan cinta kepada ALLAH dan Rasulnya?...semoga..kita mampu memberikan salam dan shalawat kepada Rasul SAW...

~ Begitu cinta Rasulullah saw kepada umatnya...selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad saw..

mAkaN pAgi + dinnEr ~

Salam :)
Pagi semalam kami breakfast kat kedai jee...makan roti canai..kedai ni dekat ngan Maktab Perguruan Melaka..sedap roti canai dia...aku makan roti canai telur xnak bawang..hehe..kuah asam pedas + kacang dal..biasanya aku makan kuah kari jee...makan sekeping dah konyang :) ramai gak org yang singgah kedai ni pagi2 ~


Tengahari nye plak kami gi kenduri kawin kat Tampin..member hubby kawin..smlm hujan je..banyak plak aku makan nasi beriani dia..hujan2 ni sedap lak makan..makin bertambah laa kecomelan aku..kuikuikui...pas makan..salam2 terus balik Melaka balik..

Malamnye plak..makan lagi..kuat btol makan..hihi..aku n hubby makan kedai jee..bukan malas nak masak..tapi kat umah xda air..alasan yg bagus kan..muahaha..

Sup daging ~

Kue teow goreng ~

tIpS eLaK sAkIt kAki bIlA pAkAi kAsuT bArU ~

Salam :)
haa..hari ni nak kongsi tips..huhu..kasut ni hubby yg punyer..kasut keje..katanya kalo kasut baru..sakit bila pakai...so, untuk elak sakit time pakai..hubby suh aku sumbat kertas surat khabar dalam kasut tu.. Aku amik surat khabar lama..sumbat jgk laa..haha..pastu hubby ckp kne rendam air panas...aku rendam n siramkan skali...biar dia kembang..nnt bila pakai..xdalaa sakit...sekian saja tip kali ini..muahaha..selamat mencuba :p ~

eDit pHOto cOntEst ~

Salam :)

Saje je suka2 nak join contest ni...
Contest ni di wat oleh Yana..
Untuk ke blog Yana, klik gambar di bawah yea :)


Ok, gambar yang nak pertaruhkan kat sni adalah:

pertama

Sebelum edit
v
v

Selepas edit
v
v
Pic ni di edit oleh my hubby..huhu :)

kedua

Sebelum edit
v
v

Selepas edit
v
v

gambar ni saya edit sendiri..hehe..gambar masa muda-mudi dlu..hikhik..

Harap2 ada rezeki untuk menang nanti..hehe :)
Thanks kat Yana yang menganjurkan contest ni tau :)

Saya nak tag

~ Thanks yea ~

cErIta sEoRanG aHli kUbUr dI mA'La, mEkAh ~

Salam :)

Semalam aku tertarik mendengar cerita dari Pak Mat tentang sistem perkuburan di Mekah..So, pepagi nih, aku google2 laa..hehe..terjumpa kisah ni dan mau berkongsi bersama rakan2 blogger sumer.


Perkuburan yang mahsyur di Mekah iaitu perkuburan Ma'la. Di sini terletaknya makam Ummul Mukminin Saidatina r.a, isteri tercinta Nabi s.a.w. Kubur di sini merupai bilik kecil dan akan dikitar semula selepas tulang-tulang jasad hancur. Tapi ada sesetengah jasad para mukminin yang dipelihara Allah swt, tidak hancur walau berabad lamanya. Semoga kita juga termasuk dalam golongan orang solihin dan mukminin. Amiin.

Source : Jalan Akhirat

“Ini adalah cerita benar yang telah diceritakan oleh pelajar-pelajar Malaysia di Arab Saudi..
Peristiwa ini baru saja berlaku dan disahkan benar oleh Ustaz Halim Naser….penceramah bebas yang amat terkemuka di Malaysia….

Ceritanya begini….

Pada suatu hari di musim haji yang lepas, pelajar Malaysia yang sama-sama menunaikan haji telah mengikut seorang arab untuk mengebumikan mayat seorang yang meninggal dunia pada musim haji. Makam tersebut terletak di Ma’la….tempat pengebumian para jemaah haji yang meninggal dunia di Mekah….

Cara yang mereka kebumikan mayat ialah dengan cara meninggalkan mayat dalam lubang yang disediakan dan menutupnya untuk kira-kira lapan bulan. selepas lapan bulan, lubang itu akan dibuka semula untuk mengebumikan mayat yang baru. Pada hari tersebut, apabila satu lubang dibuka untuk mengebumikan mayat yang baru, orang arab tersebut bertempiaran lari kerana dia nampak mayat sedang bersila, bukan tidur seperti kebiasaannya. Penuntut Malaysia ini memberanikan diri merangkak ke dalam kubur tersebut untuk melihat dengan lebih jelas. Hasilnya dia mendapati memang mayat tersebut sedang bersila dan mayat tersebut sedang membaca Al Quran, dan Al Quran tersebut memang yang asli. Selepas dilihat seterusnya, ayat Quran yang terbuka ialah Surah Yasin. Satu lagi perkara ialah mayat tersebut tidak reput dan kain yang membalutinya juga tidak reput. Yang reput hanyalah kapas yang diletakkan di antara mayat dengan kain kapan (kain ehram). Setelah dibuat kajian, rupa-rupanya mayat tersebut ialah mayat seorang negro yang kerjanya ialah membersihkan Baitullah daripada tumpahan air zam-zam. Kerjanya tiada lain selain daripada membersihkan Baitullah jika ada tumpahan air zam-zam. Jika tiada tumpahan , dia kan duduk di satu sudut Baitullah dan membaca Surah Yasin. Itulah kelebihanya bagi orang yang berbakti ke jalan Allah… Inilah yang membuatkan aku semakin berkobar-kobar untuk mengunjungi Baitullah….

Selepas peristiwa itu, lubang kubur itu pun di patri dan ditandakan agar tiada mayat lagi yang akan dikebumikan di situ….. ”

25 tHinGs AboUt mE ~

Salam semua :)

Thanks to merah coz sudi menge'tag' saya..first time di tag oleh rakan blogger..hehe..huh..byk jgk tu kan 25 things...Okeh, saya cuba..

Saya anak ke-2 dari 9 adik beradik..ada 6 lelaki, 3 perempuan...ramaikan adik-beradik saya..hehe..tapi best ada ramai adik beradik nih..bole gado2..pastu baik balik..hehe..bak kata pepatah.."air dicincang xkan putus"...

Ayah saya dah meninggal dunia pada 29 Okt 2008..da dekat 2 tahun lebih..Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman..amiin..He's the best father in the world..Love U..

Saya ada mak yang bole berkongsi suka dan duka..:) mak saya ni sometimes mcm kawan saya..saya bleh cerita apa saja..:) I Love U mama..mak saya juga cantik ;) hihihi...kalo xcaya, sila tanya mak mertua saya yer..muahahha..satu hari tu, mak mertua saya cakap depan2 my mom "cantik mak mertua adik ni.."..hihi..adik tu merujuk kepada anak bongsu dia, iaitu my hubby..kalo saya jalan ngan mak saya..org cakap saya ni adik dan bukannya anak..huhuhu...

Saya suka surfing tenet...kalo duk ngadap berjam2 pon xper.. :)

Saya bakal menjadi seorang ibu :)..insya'allah bulan 3 ni baby saya lahir ke dunia..harap baby yg lahir ni akan jadi seorang yang taat kepada perintah Allah swt dan menghormati ibu bapa dan orang di sekelilingnya..juga menjadi seorang yang berilmu pengetahuan dan berguna dunia akhirat...insya'allah..amiin...

Dulu saya belajar di UTHM @ KUiTTHO..lama gak saya kat sana..lebih kurang 5 tahun..sbb amik diploma n degree..

Saya xsuka makan pedas..dlu kalo my mom masak pedas..xmo makan..merajuk ok..buruk punyer perangai kan..kan..jgn tiru tau..hehe..skg da bole makan skit2 since blajar kat Johor..

Tabiat buruk saya adalah suka menagguh-nangguh kerja..huhu..xtau laa nape..tapi cuba baiki diri yg lemah ini..hehehe...

dah berapa dah ye??..baru 8 okeh..haha..lagi 17..

Saya suka jenjalan..bersiar2..tu keje saya :)

Suka berangan-angan...nak umah besar, kete mewah, duit banyak..muahahha...kalo saya banyak duit nnt, nak bagi kepada yang memerlukan :)

Kalo saya nak marah..muka saya cepat berubah..hahaha...tu kata2 dari kawan saya laa...xbleh nak berselindung...huhuhu...saya ni cepat marah dan cepat sejuk...sape yg da lama kenal saya..tahu laa mcm mana perangai buruk saya nih...muahahaha...

Saya juga sensitif orgnya..dan mudah berkecil hati...

Saya pon ada bantal bucuk..hehe..kat sini..

Saya ni org yg simple2 jer..xreti sgt nak melawa..hehe..

X suka pada orang yg hipokrit n cakap xserupa bikin...

Mudah terkena selsema..kalo kawasan berhabuk skit jer..saya dah selsema...tido pakai kipas pon kengkadang xbleh..

Xsuka orang paksa buat sesuatu yang saya xmau wat..hehe..punyer keras kepala saya nih :p

Saya pun xsuka orang yang merokok..kalo nak merokok..sila pergi jauh2 ok...sib baik my hubby xmerokok..huhu..mmg pilih yg xmerokok..okeh..muahahaha...

Dulu time study..suka wat keje gila bersama housemate saya.. wa n yon..tgk cite korea smpi pagi xtdo..huhu..gi kedai cina utk sewa cd..tapi kitaorg copy cd tu..muahaha...

Sekarang ni saya suka ambik gambar makanan..hehe..

Da jadi suri rumah ni...nak kena belajar masak-memasak...

Masa kecik2 dlu..suka gado ngan my big bro..hahaha..da besar ni..xda dah..baik2 dah..dlu slalu my mom ckp.."ish..duo ore nih..mace anjing n kucing"..aku cepat2 jawab.."Abe Yie anjing..wani kucing"..muahaha...gile nakal aku dlu...

Aku xsuka minum susu..huhu..skg ni dah peknen..kena paksa ngan my hubby..terpaksa minum gak..demi kebaikan baby ni..aku hanya minum susu HL perisa strawberry n susu kambing je..lain2 xmau..huhu

Juga xsuka makan ubat...dan disebabkan peknen ni jgk laa aku blajar makan ubat..kalo dlu..demam ke..ape ke..sembuh ngan sndiri jerr..sanggup xnak makan ubat...teringat zaman dlu2..aku ckp kat my dad da makan ubat..padahal aku buang dlm tong sampah..huhu..jahat gile aku..tapi skg da baek ok..hahaha..

Lastly....


Aku sayang korang sumerr..hehehe...babaii...

Oh yea..kena tag 25 orang rakan blogger untuk wat benda yg sama..hehe..sapekah yang menjadi mangsa yer???hihihi...kalo ada yg da penah wat..just drop ur link kat comment tu...okeh..kalo blum, wat slow2 dan nnt tinggalkan link korang kat ruang comment...:)..thanks yea kawan2..

NursE dAtaNg UmaH lAgI ~

"Assalamualaikum..Assalamualaikum"...."Wa'alaikum'mussalam..Wa'alaikum'mussalam"..aku yang mamai2 ni jawab..huhu..aku buka pintu, tgk ada nurse dtg 2 org.."awak Nurul Syuhada ke?".."eh..x..saya bukan Nurul Syuhada..".."awak pregnant ye?".."a'ahh"..."bole tgk kad merah??"...aku pun amik bagi kat dorang..."bole kami cek kesihatan awak?"..aku yg kebingungan.."bole, masuklah"..muahaha..da la aku dgn baru bgun tdonye, xmandi lagi..haha..xsenonoh betolkan...:p..lepas basuh muka, gosok gigi bagai..baru aku join dorang..

Aku cakap ngan dorang.."nape xcall dlu nak datang?".."sebenarnya, kami salah umah da ni..nak gi umah Nurul Syuhada"...aku dalam ati.."huhh..aku lak yg jadi mangsa..huhu"..tapi xper laa...cek lah..sbnrnye baru je 2 hari lepas aku gi klinik cek kesihatan ni..hmm...nurse tu cek tekanan darah..alhamdulillah da normal..ari tu naik..pastu cek perut aku, nak rasa baby ni da duduk kedudukan betol ke blom lagi...tapi dia pon xpasti..katanya mcm dah pusing..means da pada kedudukan yang betul...Alhamdulillah..moga2 tepat apa yg nurse tu cakap.. Thanks yea nurse yg datang :) walaupon tersilap umah...hehe..

~ Ni kali ke dua nurse datang..kali pertama dlu da penah dtg..citenye kat sini..

KWSP @ EPF + mAkAn @ D'pUtEh ~

Salam kengkawan :)

Semalam aku survey2 kat pakcik google..cari kiosk KWSP kat Melaka ni...rupanya ada banyak jgk..tapi kebanyakan waktu operasi ikot office hours..lau nak cek kiosk or pejabat KWSP kat tempat korang, leh cek sini ok...kat Melaka ni aku cek, ada 2 je tempat kiosk yg operasi after office hour..satu, kat Pejabat KWSP Air Keroh dari pukul 7.30 am - 9.00 pm (Monday - Sunday) dan satu lagi kat Tesco (RHB Easy Tesco Melaka) dari kul 7.30 am - 10.30 pm (Monday - Sunday). Sebelum tu punye la kami tercari2..jumpa2 je tergendala, disita dan mcm2 lagi lah..tulah xnak tanya ngan pakcik google dlu kan..muahahha.. Semalam dah pergi amik penyata KWSP tu..aku n hubby jgk register wat i-akaun..senang..nnt xyah tercari2 kiosk lagi..just click2 kat umah jer kan..kan...hehe..

Pastu kami gi makan kat D'Puteh..kedai air buah...kami slalu gak makan n minum2 kat situ..nasi lemak dia best..air buah pon bleh nak order gelas kecik, sederhana atau besar...kedai ni dkt ngan MMU, ramai la student datang..harga pon murah.. :)  Aku smpi dlm kul 6.30 ptg, xda org pon lagi..kami rasmi dlu..hihi..kedai ni buka dari petang smpi ke mlm..

Ni laa restoran D'Puteh tu..kat banner tu siap letak jus buah dan nasi lemak

Kami order Jus Apple gelas besar..share je takot xabis nnt..hehe

Nasi lemak best..mmg aku slalu order nasi lemak kalo datang sni.

Nasi goreng kampung..hubby order :)

TuTOriAL sHouTmIx bErgAmbAR ~

Salam semua :)

Tadi jenjalan kat blog Diari Hatiku..ternampak tutorial shoutmix bergambar ni...thanks to cik moon tau :).. dapat belajar wat ni..hasilnye bleh tgk kat shoutmix box saya tu yer..hehehe..



Kalo ada sape2 nak belajar..bleh gi blog cik moon di sini...thanks skali lagi kat cik moon..

kHusYuk DaLaM sOlAt ~

Salam semua :)

Apa kabar?? sihat?? moga2 semuanya sihat dan berada dibawah lindungan Allah swt hendakNya..Amiin..

Tadi tengok Tanyalah Ustaz @ TV9..tajuk Khusyuk dalam solat.. aku tertarik dengan soalan yang ditanya oleh seorang pelajar kepada ustaz..lebih kurang macam ni la "Ustaz, benarkah Allah swt menjawab setiap pertanyaan kita dan berkata-kata dalam solat juga dalam surah Al-Fatihah yang di baca?" Ustaz tu jawab "Ya..dalam internet kalo nak tahu taip 'Allah jawab Al-Fatihah' "..panjang huraian Ustaz tu...aku search kat google cari..jumpa kat sini.

Al-Fatihah – dibahagi dua dengan Allah .

Allah berfirman dalam hadith Qudsi ;

Fatihah itu , bahagi denganKu dengan hambaKu dua .

Bila kita membaca Surah Al-Fatihah dalam solat dengan khusyuk, maka berkata-katalah kita dengan Allah swt, seperti berdialog.

Kalau hambaKu kata ; Bismillah ar-rahman ar-rahim dengan khusyuk .

Allah jawab ; hambaKu puji aku .

“ Alhamdulillahi rabbil ‘aalamin .”

Allah jawab ; hambaKu puji aku lagi .

“ Ar-rahman ar-rahim ”

Allah jawab ; lagi puji aku .

 “ Maliki yaumiddeen .

Allah jawab ; “ hambaKu sudah mengaku ada Qiamat .

“ Iyyaakana’budu wa iyyakanasta’in ”.

Allah jawab ; hambaKu sudah mengaku dia akan sembahKu dan dia akan meminta tolong hanya denganKu .

“ Ihdinas sirotol Mustaqim ...”

Allah jawab ; HambaKu minta jalan yang baik , dan Aku mesti bagi kepadaNya . Mesti Aku terima apa yang hambaKu pinta .

Wallahu'alam

mAkAn - maKaN ~

Salam :)

Haa..da lama xtunjuk pic makanan nih..hehe..pas solat Isyak malam semalam, kami kuar...hubby nak gi pantai..lama jgk laa kami xlepak2 kat pantai ni..yg syok kat Melaka nih, nak gi mana2 pon dekat...lbh kurang 10 or 15 minit da smpi...Kami gi Pantai Klebang..hubby nak tunjuk umah yg dia berkenan tu...da laa mlm2 gi tgk..haha..mana laa aku nak nmpk jelas...gelap, sbb umah baru wat kan. Lampu2 pon xpasang lagi. Kami tgk dari luar je.. aku suka kawasan dia..dekat ngan surau n tadika. Juga dekat ngan pantai..hihi..

Lepas round2 tgk umah, kami gi makan..kami order nasi goreng kampung, satay n kue teow hong kong..

Nasi goreng kampung nih pedas..aku makan sikit je..hubby abiskan..

best satay ni..kuah pon sodap :)

Aku makan kue teow hong kong ni smpi licin..memula tu ingatkan xabis..hahaha...

Suasana di Pantai Klebang :)..ni area kedai2 makan...

kLinIk --> PuBliC baNk --> pUblIc mUtuAl ~

Salam :)

Camat tengahari sumer. Baru je balik dari klinik ni, tadi gi check kesihatan ibu peknen ni laa..huhu..kesihatan sedikit merosot dari 2 minggu lepas..haishhh!! banyak duk ngadap lappy kah?? hohoho..tidak.. Hb turun dari 11.4 ke 10.0..adoit..kalo normal kne 11 dan ke atas...berat badan ku dah bertambah...dari 53Kg ke 55Kg..haiyoo..muahaha..Tekanan darah plak naik 130/80...tadi scan..baby dalam kedudukan songsang..risau lak..tapi doc cakap nnt bby akan pusing2 lagi...skg ni kandungan da 31 minggu..doc suh gi jumpa pakar kat hospital..tapi tunggu call dlu...

Risaunyee..baby nnt pusing tau..duduk pada kedudukan yang betul okeh!!
Tadi ada program masak khas untuk ibu mengandung...nurse tu tahan aku suh join..aku ckp "ok,saya join.." sebenarnya aku xjoin pon sbb xmula pon lagi..xtau kul bape..so, aku blah ler cepat2..huahuahua...Then, gi Public Bank..punyer la ssh nak parking..banyak sungguh kete..Dalam public bank plak duk tercari2 mesin no...rupanya xyah amik no pon kalo nak wat investment..punyer laa aku tercari2 mesin angka giliran tuh..wat malu jer..muahahaha..dalam 5 minit mcm tuh da siap..

Then, gi Public Mutual plak..dekat jer ngan Public Bank tapi nak kate dekat sgt xda laa..berpeluh gak laa kalo aku jalan..time ni senang plak aku parking...alhamdulillah...Public Mutual ni plak style kalo nak masuk kne tekan no pin kat pintu tu..aku plak jarang gi sana..mana nak tahu ada no pin bagai..hahaha..aku ketuk je pintu tuh..hahaha..org buka pintu tu tanya.."agen ke??".."a'ah.."..mesti dlm ati dia ckp..budak baru nih agaknyee..muaahha..padahal da lama da aku join..cuma jarang ke sana..sbnrnya aku nak register utk UTC je n serah resit bayaran pembaharuan yuran agensi..dia register skali Public Mutual Online kat aku..ok laa..bleh aku check bape dah duit adik aku invest dua tahun lepas...

Adik Ariff invest dalam RM1300 pada Okt 2008..skg da ada dlm RM1800 Jan 2011..da bertambah dlm RM500..ok laa kan..sbb mmg xda tambah n usik pon duit tu..biar je smpi Ariff umur 18 tahun nnt baru amik utk pembelajaran dia..Athirah plak ari tu masuk dlm RM1100 dan skg da RM1600 dlm masa 2 thn..ok laa kan..sape nak kasi tuu RM500...kalo ada sape2 nak invest dlm Public Mutual dialu-alukan..bukan ape..utk kesenangan masa hadapan...kan..kan..:)...berbaloi2..

pRogRaM tRanSfOrmAsI dIRi - dR aZiZaN oSmaN ~


Salam :)

Pagi tadi tgk MHI TV3. Ada Wardina berwawancara bersama ngan Dr Azizan. Aku tertarik plak nak sertai program yang dianjurkan oleh Dr Azizan tu..bukan ape, sbb murah n apa yang aku tahu Dr. Azizan ni salah seorang motivator yang top dan meletop skg nih..hehe..ape salahnya kan kalo sertai program seumpama ini..hehe..mencari ilmu..

Lagi pon dorang wat promosi...kalo harga biasa nak sertai program ni..dikenakan bayaran RM 497 / orang..sekarang ni yuran kursus hanya RM 60 / orang..haaa..murah kan...kan..tapi pendaftaran RM 60 ni hanya sah sebelum 31 Januari 2011..cepat2..hanya tinggal 8 hari saja lagi..huhu.. program ni wat kat seluruh negeri di Malaysia..bleh rujuk jadual program kat sini..jom kita rebut peluang ni ramai2..

Aku kne tanya hubby dlu..kalo hubby bagi..baru bleh pegi..kat Melaka wat pada 27/2/2011 dari 9 pagi smpi 5ptg...kalo ada rakan2 blog yang pernah sertai program yang dianjurkan oleh Dr Azizan ni..boleh laa berkongsi bersama saya :)..okeh!!

mAu pEgi pEj. PoS ~

arghhh..malasnyee mau kuarr...
nak kne gi pej pos???..
jauh ke?? jauh sesangat...sangat..sangat..
dpn umah nii..:p
xmandi lagi :p
tido lagi best kan..kan..
nak gi petang..panas plak...
puteri lilinkah???haha..
no no no...
tulunnnn...tulunn...
cepat..cepat...
mandi..siap2...
papaiiii...:)

~ ape aku merepek nih?? sorry yea..hehe

jOin HeArTbEaT.mY ~

Salam :)


Baru jer join heartbeat nih..jom kita klik..klik..n join..n dapat $$$..hehe..cepat2..saje je ni suker2 kan..kan....bleh klik pada banner heartbeat kat atas tu utk join..jom reramai...thanks to Lorna sbb kongsi info ni tau...untuk tutorialnya bleh ke blog Mile of smiles..thanks u olls..

sEt bErSaLiN nOnA RoGuY ~

Salam :)


Ni just nak kongsi info..set bersalin Nona Roguy...my mom dlu guna set bersalin ni..so, skg ni pon aku terpengaruh ler..hehe..baru jer beli semalam..katanya elok produk ni..aku pon ada survey2 kat tenet..yer laa..mana nak tahu kan..mcm aku ni plak first peknen..pasal ubat-ubatan bersalin ni memang laa zero knowledge..just tanya my mom je nak beli ape n ape..huhu..

Ada 6 rawatan dalam setiap satu set ni..antaranya adalah:

1. Tablet Phyto Natal (90 tablet)
Phyto Natal di dalam Set Bersalin NR berfungsi untuk menurunkan berat badan yang berlebihan. Ia juga bertindak menguatkan tubuh di samping melawaskan pembuangan air besar.

2. Akar Herbanika. (10 Pek Uncang)
Akar herbanika di dalam Set Bersalin NR bertindak menambah khasiat pemakanan dan menyegarkan anggota badan ibu yang baru bersalin.
1 pek Akar Herbanika di rendam dalam 1 teko air panas yang mendidih dapat digunakan semula untuk tempoh 3 hari.Air ini juga boleh dicampur dengan madu untuk menambah keharuman, rasa dan khasiatnya.

3. Herbanika Lulur. ( 100 gm )
Set Bersalin NR lengkap dengan lulur yang bertindak menyental daki dan kulit yang kehitaman dan kasar semasa mengandung. Anggaran penggunaanya antara 1-2 sudu besar penuh.Lulur ini di gunakan satu kali seminggu dan boleh di gunakan semalam 1 bulan.
 
4. Herbanika Barut.(60gm)
Krim barut di dalam Set Bersalin NR ini disapu disekeliling perut dan pinggang untuk meleper dan memperkemaskan perut yang menggeleber selepas bersalin.
Ia juga menguatkan semula otot-otot perut dan pinggul yang kendur ketika menampung bayi di dalam kandungan.Gunakan herbanika barut Set Bersalin NR ini 2 kali sehari sebelum memakai bengkung.

5. Minyak Herbanika.(100 ml)
Minyak herbanika disediakan di dalam Set Bersalin NR untuk membantu menguatkan otot perut dan buah dada, mengurangkan kesan regangan atau pecah-pecah di kulit semasa mengandung.
Ia juga melancarkan peredaran darah disamping memastikan badan ibu yang baru bersalin sentiasa hangat.

6. Uncang Cuci.(10 pek uncang)
Luka jahitan elok di cuci dengan Uncang Cuci NR .Ia bertindak seperti antiseptik untuk mengelakkan kuman yang boleh menyebabkan jangkitan.
Ia juga di buat mandian yang berfungsi menyegar dan menghilangkan bau badan semasa berpantang.Pek 10 uncang ini tahan untuk penggunaan selama 1 bulan.

baJu bAbY dI F.O.S ~

Salam :)

Semalam kami gi Jusco..gi sana sbb nak beli ubat utk ibu bersalin..ari tu pon beli set kecantikan Tia Amelia kat sana gak..org yg menjual kat kedai tu pon da kenal kami..so, bleh laa demand harga..huhu..

Sambil jalan2 kat dalam JJ tu..nmpak kedai FOS..banyak baju baby..cantik2 sumernya..baju mak baby pon ada gak..geram je tgk..tapi disebabkan perut buncet lagi..terpaksa laa KIV dlu..huhu.. murah2 jer baju baby..sehelai RM13, 2 helai RM21, 3 helai RM30..murah kan..kan..

Tapi disebabkan aku xplan pon nak beli baju baby ni..aku rembat jgk la sehelai..

 

cEriTa sEraM kU :p ~

hmm..ari ni baru berkesempatan nak berblog..hehe..kalo hubby ada mmg aku xda chance nak ngadap lappy ku ini..:)

Malam semalam aku tertido lepas solat Maghrib..hubby pon sama gak..ponat agaknye..hubby yg penat balik keje..yg aku ni..terlebih penat plak..Aku terjaga kul 12 mlm..huhh..sib baik terjaga..kalo terjaga Subuh..alamatnye terlepas laa solat Isyak..cepat2 aku bangun n kejut hubby utk solat Isyak..

Mata ni memang degil laa utk tido lagi..da xngantok da..huhu..aku ajak hubby gi makan..muahaha..mlm2 ni ada ke kedai makan buka?? :p..aku mmg suka wat keje mcm tu..xkira masa lapor je keje.. hubby ckp "Ok, cepat laa siap kalo nak kuar".."horray..ingatkan xnak kuar :p"..

Rupa2nya masih banyak lagi kedai makan yang buka..myb mlm minggu ni dorang tutup lambat. Hubby bawa gi makan kat area Masjid Selat, Melaka..aku makan mihun goreng je..hubby lak makan roti john..huhu..ramai lagi duk lepak2 kedai makan tu..ada yg duk mancing ikan..kedai tu bersebelahan ngan kolam mancing ikan..

Pas makan..kami balik umah mak n baba kat Banda Kaba..da lama xtido kat sana.. kami smpi dalam kul 2 pagi...masa aku mamai2 nak tido tu..tetiba dengar pintu umah ada orang buka..dalam ati aku..'Abg Lan laa tu balik'..sbb Abg Lan slalu balik lambat..Pastu dengar pintu bilik kami tido tu ada org nak buka..hah!! sape pulak ni?? Tetiba je masa aku nak bangun tu badan aku rasa berat je..nak angkat tangan pon xbleh..nak jerit pon xbleh..rasa macam ada org tindih aku...sape ni?? Aku rasa nak tendang je org tu..tapi kaki aku pon xleh gerak..dlm ati aku 'sah aku kena tindih ngn antu nih'...

Aku baca Ayat Kursi sambil lawan ngan 'benda' tu.. at last aku lepas..da bleh angkat tangan..bila aku bangun..xda org lain pon tido or tindih aku..aku tgk pintu pon elok je tertutup..pastu terus aku baca Ayat Kursi tanpa henti hembus kiri, kanan, atas, bawah, depan, blkang..tgk hubby tido dengkur2..cam pelik je..aku baca Ayat Kursi dan hembus kat hubby..pastu tgk dia tido elok je..xde dengkur2 cam tadi..

Keesokkkan nye aku citer kat hubby...hubby ckp dia ada mimpi Abg Abu nak masuk bilik..pastu Abg Abu ada cakap sesuatu..xingat ckp ape..pastu dlm mimpi tu hubby tutup balik pintu bilik...dalam masa yg sama tu laa aku kne tindih..OMG...dlm ati aku..mlm tu Abg Abu balik n bawa hantu dia sama..huhu..pastu aku yg jadi mangsa kne tindih ngan hantu tuh...aku plak masa nak tido tu..xbaca pape pon..terus lelap je...kaki pon xbasuh.. Moral of da story..bile nak tido tuh..kne baca doa dlu tau..nnt xpasal2 kne tindih cam aku ni...:p

jOM PotOnG KukU ~

Salam semua :)

erm..ari ni ari Jumaat kan..penghulu segala hari..Alhmadulillah..semoga kita semua mendapat keredhaan dari Allah swt..amiin..

Ari ni nak kongsi ngan korang sumer cara potong kuku ikot sunnah nabi..


Aku dlu kalo potong kuku..main tibai jer..ikot suke nak potong mana dlu..tyme blajar kat U dlu br tau cara yang betul..ikut sunnah nabi..terima kasih pada akak2 kelab Iqra sbb sudi tampal artikel tu kat dinding hostel..hehe..btul jahil aku nih..tu laa malas nak blajor..=p

Ada hari-hari sunat nak potong kuku.. dan juga fadhilatnya...antaranya:

SABTU : nescaya keluar dr tubuhnya ubat dan masuk penyakit.

AHAD : nescaya keluar kekayaan dan masuk kemiskinan.

ISNIN : nescaya keluar penyakit gila dan masuk sihat.

SELASA : nescaya keluar sihat dan masuk penyakit.

RABU : nescaya keluar was-was dan masuk kepapaan.

KHAMIS : nescaya keluar penyakit dan masuk penawar.

JUMAAT : nescaya keluar dosa dan masuk pahala..

Orang kata kalo kita simpan kuku panjang boleh menyebabkan anak xpandai, xmendengar ckp ibubapa..yer laa kan..kalo pikir yer jgk sbb kalo mak berkuku panjang..masak..perah santan, basuh beras dll..segala kotoran pada kuku akan mengalir pada makanan yang dimasak..huhu..

Aku pon slalu gak kalo nak beli makanan ape2 ke..msti tgk kebersihan penjual tu..kalo yg berkuku panjang..aku xbeli..sanggup cancel balik..xjadi..hihihi...



JOM GEGAR BLOG ~


Jom kita join reramai...nak tahu lebih lanjut, kita terjah blog abg ben klik sini okehh.. Aku first time join. sblm ni xpenah join memana contest pon lagi...


pUbLiC mUtUaL ~

Salam :)
Second time gi agensi Public Mutual Melaka..tu pon aku xingat tempat dia..sbb da lama sgt x gi sana...huhu...dlu gi pon sblm kawin ngn hubby...sbb nak amik exam sbg UTC... Minggu lepas kak ipar aku cakap nak invest duit KWSP dia ke Public Mutual...aku ni..satu borang pon xda...huhu...call ustaz tanya pasal borang..dia ckp kne gi agensi sbb skg ni da kuar borang baru...okay..nmpak sgt aku ni xtau pape kan...hehe...

Smpi kat agensi tu dlm kul 4.50 ptg...sib baik xtutup lgi..borang untuk invest KWSP ada 2 je..aku beli sumer..huhu..untuk invest cash pon aku beli..sumer2 tu RM5 je...staff kat agensi tu tanya.."xpenah nmpak pon sblm ni".."a'a..saya jarang dtg sni..".."under sape yer?".."En Muhamad Rudwan".."owhh..yg agensi kat Perak tu yer.."..glamer jgk ustaz ni..smpi agensi sni pon kenal dia yerr..hehe..

Adik aku ada invest dalam Public Mutual ni...dekat 2 tahun lebih dah..kami amik fund PITTIKAL dan PCIF..aku xtau da bape duit dlm tu..xcheck pon...sbb duit tu nnt utk adik2 aku masuk belajar nnt bila dorang da besar...adik aku invest masa umur 8 tahun dan sorg lagi umur 2 tahun..banyak laa nnt duit dorangkan..tunggu smpi umur 18 tahun nanti..bape laa agaknye duit dorang..kayoo woo..hihi...bleh aku tumpang senang jgk =p

Ari ni nak gi Public Bank..nak gi invest hubby nyer plak..yg cash..kalo cash senang skit aku nak urus..tgk laa kalo rajin ari ni aku pi laa..huhu..lagi pon hubby xtransfer lagi duit kat bank aku...

kEHIDUPAN ~

mASA aDALAH kEHIDUPAN,

kEHIDUPAN aDALAH pERJUANGAN,

pERJUANGAN mEMERLUKAN pENGORBANAN,

pENGORBANAN pERLU kESABARAN,

kESABARAN dALAM uSAHA,

uSAHA mEMBAWA kEJAYAAN,

kEJAYAAN aDALAH kENIKMATAN,

kENIKMATAN mEMBERI kEGEMBIRAAN,

kEGEMBIRAAN bOLEH mELALAIKAN,

lALAI mENDAPAT dOSA,

dOSA tEMPATNYA dI nERAKA,

nERAKA mENGAZABKAN,

aZAB mEMBAWA kEPEDIHAN,

kEPEDIHAN mELAHIRKAN pENYESALAN,

pENYESALAN mENDORONG bERTAUBAT,

bERTAUBAT mEMERLUKAN kEIKHLASAN,

kEIKHLASAN dALAM bERAMAL,

bERAMAL mENDAPAT pAHALA,

pAHALA gANJARANNYA sYURGA,

sYURGA aNUGERAH aLLAH,

aLLAH yANG mENENTUKAN.

~ Hasil nukilan Abu San ~

sAhAbAt sAya ~

"Aku menyayangi sahabatku dengan segenap jiwaku.Sahabat yang baik adalah yang seiring denganku dan menjaga nama baikku ketika aku hidup atau selepas mati. Kuhulurkan tangan kepada sahabatku untuk berkenalan kerana aku akan berasa senang. Semakin ramai sahabat, aku semakin percaya diri. Aku selalu berharap mendapat sahabat sejati yang tak luntur dalam suka atau duka. Jika aku dapat, aku akan setia padanya" ~ IMAM SHAFIE

Sahabat Ku @ KUiTTHO / UTHM

Sebenarnya ramai lagi sahabat2 saya..cuma yg ni je ada gmbrnya...saya sayang kamoo semuaa..Semoga Allah swt memelihara persahabatan kita semua...amiin..



v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Ni juga adalah sahabat saya :)...gambar zaman muda mudi dlu..hehe..=p

tILam KeKaBu BaYi lAgi ~

Salam =)

Sudah jatuh hati ngan tilam kekabu bayi kat sini..hahaha..nmpak cantik jer...nnt hubby balik keje nak tunjuk website ni...siap bleh pilih kain yang berkenan...manyak cantikk..hehe...


Kalo ada sape2 yang nak tempah tilam untuk bayi anda..bleh laa datang ke blog kedai mini kelantan ni... saya just promote jer..xdpt pape pon...=)

mAk dA kUaR hOsPiTaL ~

Alhamdulillah...mak da kuar hospital...
mak nampak sihat je...
berjalan da xyah pakai tongkat..hehe..
sian mak tunggu lama kat hospital..
hubby balik kul 5 ptg lebih...
kami amik mak dlm kul 6 ptg..
smpi2 je mak ckp.."lama mak tunggu.."
minta maaf yer mak :)
mak da xsabar nak balik..
rindu kat baba ler tuu..hehe
smpi umah..mak ckp nak makan nasi ayam..
hubby gi beli..tapi nasi ayam xda..
beli mee sup kat mak..
mak makan sikit je..
xda selera agaknyee...
nanti mak kne rajin makan ubat...
mak nak cepat sembuhkan :)
sayang mak...

iKaT rAmbUt ~

huhuhu...setelah sekian lama..baru aku dpt beli ikat rambut plastik nih...first time guna dlu, cousin aku yg kasi..best plak ikat rambut plastik ni..ada jgk org wat gelang..hehe..


Aku memang suke guna ikat rambut plastik ni..sbb senang nak urus...kalo yg kain tu leceh..nak mandi kne tanggalkan..aku nih jenis yg suka letak merata tempat..hahaha..pastu hilang laa...kalo yg ni..just letak pada pergelangan tangan jer..kena air pon xapa..juga tahan lasak..jom beli beramai2...=p


SeT pEnjAgaAn wAjAh tiA aMeLia ~

Salam =)
Baru nak cuba produk Tia Amelia ni..tapi xtau laa sejauh mana keberkesanannya..sblm ni aku pkai mcm2...safi, garnier, nano white, ada lagi..tapi da lupa..huhu...n skag ni aku mau cuba Tia Amelia plak..blum guna lagi..xtau nak guna bile..nnt abis nano white dlu laa...hubby aku ni laa..ckp nak beli set penjagaan wajah kat aku...kulit muka ku da xcantik kah??huhu..pasannyee..tapi mmg pon..kulit muka xlicin..ada bintik2...

Semalam jejalan kat Jusco...masuk satu kedai ni..adik kat situ plak pandai je promote aku...dia promote produk Tia Amelia ni laa..katanye dlu muka dia byk jerawat, xlicin..tapi skg muka dia dah cantik n licin... Aku tanya produk Natasya..tapi adik tu ckp xsesuai utk aku coz aku peknen..natasya akan wat kulit kita menggelupas pada mula penggunaan..hmm..aku pon xberani nak guna produk yg menggelupaskan kulit nih..ngeri jerr...

Keistimewaan Tia Amelia :
~ Selain mencerahkan wajah, juga bertindak menghilangkan jeragat, jerawat, bintik-bintik hitam dan parut di muka tanpa pengelupasan.
~ Sunblock / Foundation memberi perlindungan di siang hari.

Set Penjagaan Wajah Tia Amelia :
1. Sunblock / Foundation ~ pelindung UV, alas bedak
2. Krim Pemutih ~ pelembap, penegang
3. Krim Kunyit ~ jerawat, pencerah, penghalus
4. Sabun Pembersih Muka
5. Toner Penyegar ~ mengecil liang pori, melembapkan kulit

bReaKfAst kAt LuAr ~

Salam =)
Pagi semalam aku n hubby makan pagi kat luar..lepas tgk mak kat hospital kami kuar gi makan kat kedai.. hubby bawa kat satu kedai ni..kedai kelantan..hehe..sukerr..sbb kat kedai tu ada laksam..da lama xmakan.. hubby lak makan nasi lemak rendang ayam...


Akak yang meniaga ni pon ramah je orgnyee..suka senyum =)..nnti kami dtg lagi..hehe..

tILam KeKaBu BaYi ~

survey...survey...hehe
hmm..tilam baby xbeli lagi nih...semalam ada survey tilam baby ngan hubby dlm tenet jee...hubby bkenan tilam warna merah niii...


Tapi sayang skali dah abisss..da ada org beli daa semalam..melepas lerr...tapi admin manja shop cakap lepas raya cina nanti ada stok yang baru...ok lah kita tunggu stok baru..mayb nnt ada yg lagi cantik..ye dakk..

mEsIn BaSuH ~

Salam =)

Dua hari lepas aku n hubby pi beli mesin basuh...sblm ni hubby mmg dah survey2 dah..memula tu kitaorg masuk kedai barangan elektrik Samsung...mesin basuhnye nice gak laa...harga pon bole tahan.. Kami mmg nak beli mesin basuh 10Kg sebab nanti senang nak basuh toto..harga yg dorang kasi RM1100..tu harga promotion..kalo harga biasa katanya RM1200..hubby mintak RM1000...miss promoter tu ckp xdak untung ler kalo dio jual RM1000..huhu..lastly dia kasi RM1080..hubby ku ni kalo dia nak RM1000..nak tu jgk lerr...promoter tu pujuk2..nak bagi free gift payung..huhu..pon xmakan saman okehh...=p

Ok, then hubby ckp nnt saya dtg lagi..kami nak survey yg lain dlu... pastu masuk kedai lain... Uncle ni pandai lak layan my hubby...siap cakap kalo barangan dari Korea or China ni xtahan lama...kalo dari Jepun..OK..terbaek punyerr..huhu... Hubby kalo dgr mcm tu..mmg bersemangat sket.. kalo tahan lama lg dia sunkerr..huhu... Kami tgk mesin basuh samsung..uncle tu ckp..yg ni jgn beli..xtahan lama..ni from Korea..huhh.. Okeh..baiklah..tgk plak Haeir..uncle tu "ni lagi xtahan..from China..."..tgk Toshiba.."yg ni OK..from Japan.."..muahahaha..."ni berapa harga uncle mau kasi???".."yang ni i kasi u RM1280".."xbole kurang lagi ka..xlama lagi tahun baru cina kann..bg laa diskaun lebih sket"..."ok..special price RM1260".."saya mau RM1200"..setelah lama duk dush..dush..dush..lastly dpt laa harga yg hubby nak..RM1200..muahahaha..

Memperkenalkan....Cik Toshi kami..jeng..jeng...jeng...




Kami dah basuh toto n baju sejuk mak...mak ckp "cepatnye cuci baju..kan semalam baru amik...dah kering dah"..hehe..yer mak..

Toto yang kami basuh tu pon dah kering dah..kejap je..xsampai 24jam...

kami pon dapat gak free gift berupa flask n tupperware..


Flask tu aku request..muahaha..tukar ngan sabun cecair brezee...=p..sabun tu murah je kan kalo nak banding ngan flask ni..hihi



7 bUlAn 2 mInGgU ~

Salam =)
Bape hari dah rasanya xupdate blog nih..huhu..hari minggu lawat mak kat hospital...alhamdulillah..mak nampak dah bertambah sihat...cuma mak nak kne habiskan injection dlu..utk cairkan darah beku kat belakang kepala..pastu baru leh balik umah..

Gambor ku peknen dah masuk 7 bulan 2 minggu ~


Sebelum lawat mak..sempat lagi possing =p

Nampak gemokss hihi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bLoG uNcLe

uncle punya blog

Waktu Solat! Jom Menunaikan Solat di Awal Waktu :)

cLOcK

c0uNtEr

free html visitor counters

cLiCk mE

MuHaMMaD zAfRaN

MuHaMMaD zAfRaN

aBouT ME

My photo
pASIR mAS, kELANTAN, Malaysia
Now, staying at Taman Bertam Perdana, Melaka, Malaysia. A 30th years old. wife of Mohd Khuzaifah and work at home. Join Shaklee pada 25 Jun 2012, dari group JUTAWAN (PM Cery), S2U (PM Iffah Anuar), MSE (Master Nadiah). Mom of Zafran & Zara :). You can call me Wani :)

I f0ll0w U, U F0ll0w mE

FolL0wERs

My Other Blog

PoPuLaR PosTs

Blog Archive

wanipc. Powered by Blogger.