j0m rEgIstEr HeArTbEaT..CLicK --> sIgN uP --> $$$

** j0m k0nGsi LinK k0rAnG dI SinI! =) **

0uR fAmiLy

Usia perkahwinan kami ;)

Zafran dan Zara

Zafran dan Zara :) Pakai baju yang sama.

Selamat Hari Lahir Buat Diri Ku

Assalamualaikum. Hai, Selamat pagi. Salam 2 Ramadhan.

Alhamdulillah hari ni genab usiaku 30 tahun. Dah masuk 3 series. Dah 30 tahun ku hidup di dunia. Subhanallah. Terima kasih Allah sebab panjangkan usia ku sehingga 30 tahun ini.

Alhamdulillah sangat banyak anugerah yang Allah beri sehinggakan tidak dapat dihitung. Subhanallah. Syukur alhamdulillah.

1. Telah menunaikan umrah ketika berumur 28 tahun
2. Dikurniakan 2 orang anak. Seorang putera, seorang puteri yang sangat comel
3. Perkahwinan yang dah menjangkau 5 tahun
4. Di anugerahkan suami yang penyayang

Alhamdulillah..sangat banyak, tak dapat nak list kat sini. Panjang berjela jadinya. :)

Terima kasih Allah, terima kasih Allah. Syukur alhamdulillah.

Jom layan gambar. :)

Gambar zaman study dulu. Letak atas meja sebagai sumber inspirasi. Haha :P

 Alhamdulillah. 5th Anniversary

 Sambut hari lahir ke 29 tahun bersama Zara, Zafrah dan suamiku :)
Tq my dear family

 Surprise dari kawan serumah masa kerja di Putrajaya. Tq kak Lid, Ma, Kak Shima :*

Permata hati ibu dan ayah. Zara dan Zafran. :)

Terima kasih Allah kerana daku dikelilingi dengan orang yang penyayang, baik hati. Alhamdulillah.

Zafran 3 & 4 Years Old

Assalamualaikum dan selamat tengahari!

Rindu plak nak update blog Ujana Raudhah ni. Dah lama rasanya tak berupdate kan.

Nak cerita anak teruna ku sorang ni. Muhammad Zafran. Dah 4 tahun dah! Cepatnya masa berlalu. Masa 3 tahun ibu tak sempat nak update apa-apa tentang Zafran.

Ok, lah kita layan gambar. :)

 Jalan-jalan cari makan di Hadramawt Palace - Melaka. Zafran pakai baju tidur je gi. Haha. Nasi arab kat sini sedap. Area Bukit Baru Melaka. Pelayan mesra pelanggan sebab siapkan pakaikan kasut untuk Zara. ;)

 Zafran 3 years Old. Penat dan tertidur dalam kereta. Tak gi mengaji hari ni. 

Dinner SGT di Port Dickson.

Pening nak hantar Zafran bersekolah kat mana. Sekolah tadika je dulu. hehe. Last skali little caliph jadi pilihan. Hari pertama sekolah, nangis sebab ingat kat ibu. 2 minggu gak nangis. haha. Anak mak Zafran ni. Bagus la dia sayang ibu. Asyik teringat kat ibu je kata teacher. Hihi.

Hari pertama persekolahan. Gambar ni diambil sebelum Zafran gi sekolah. Hari ni orientasi. Mula2 cool je. Part yang nak kena tinggal tu siap berlari keluar..haha..huru hara jap..

 Alhamdulillah. Pada 10 Mac 2015 genab la Zafran 4 tahun. Belanja Zafran makan sempena hari jadinya. :) Terima kasih Allah kerana meminjamkan Zafran kepada kami. Dah 4 tahun anak ibu.

Selamat hari lahir buat anakanda Zafran. Cepat sungguh masa berlalu, dah 4 tahun umur Zafran. InsyaAllah ibu takkan terlepas melihat perkembangan Zafran dari lahir hingga besar. Semoga Allah permudahkan. Semoga menjadi anak yang soleh, berjaya dunia akhirat. Penyejuk buat ibu dan ayah. Aamiin

Sedikit ingatan dan coretan khas untuk anak ibu Muhammad Zafran. LOVE anak ibu. :)

Deposit Duit Syiling di Mydin Mall Melaka

Assalamualaikum :) dan salam sejahtera..

Rasanya dah berzaman tak update blog Ujana ni.. :D sekarang wani fokus pada blog www.vitaminemak.com

Jemput rakan rakan semua berkunjung ke blog Wani ye. InsyaAllah ada tip tip kesihatan yang dikongsi di sana.


Ok, berbalik pada cerita deposit duit syiling di mydin mall melaka. Tadi pagi wani sempat gi sana..mesin tu ada pada tingkat bawah bahagian laluan masuk sebelah kanan. Tanya pak guard yang jaga kat situ pon boleh.

Tadi kami ingatkan dapat la tukarkan duit syiling tu ke duit kertas ke atau terus masuk akaun bank. Rupa rupanya mesin tu akan tukarkan duit syiling korang dalam bentuk voucher. Voucher tu pula sah pada hari tersebut sahaja. Contohnya anda tukar pada hari ini 1hb October 2014. Voucher anda hanya sah pada tarikh 1hb October 2014 sahaja. So lepas tukar tu kena terus membeli belah la yea. Hehe

Kami decide tadi tak nak tukarkan dulu sebab memang tak nak beli apa apa.

Next nanti kami nak cuba pergi ke tabung haji dekat banda kaba pula. Kat sana pun ada mesin deposit duit syiling. Mungkin terus boleh masuk akaun tabung haji kan..

Next nanti wani akan ceritakan bila dah gi ke sana. :)

Anda yang nak membeli belah kat mydin mall melaka kat air keroh tu boleh la guna duit syiling..jangan lupa tukar ke bentuk voucher dulu kat mesin deposit syiling..tak da la cashier nak bilang satu2 kan..hehe..

Selamat.

Semoga bermanfaat untuk anda yang membaca. :)

Baju-baju yang ku sayang :)

Photo: Hari ni kemas baju2 yang lama dah tak pakai..sayang sebenarnya kat baju2 ni..daripada saya simpan elok2 baik bagi kat orang yang memerlukan...btol x?

Kebanyakan baju2 ni pakai masa bekerja dulu..sekarang dah jadi suri rumah..dah jarang pakai..lagi pon sejak ada anak2 ni pakai baju yang senang nak nursing je..

Skg tengah kumpul jubah nursing :)

--------
Wani,
Suri rumah LUAR BIASA!


 
Hari ni kemas baju2 yang lama dah tak pakai..sayang sebenarnya kat baju2 ni..daripada saya simpan elok2 baik bagi kat orang yang memerlukan...btol x?

Kebanyakan baju2 ni pakai masa bekerja dulu..sekarang dah jadi suri rumah..dah jarang pakai..lagi pon sejak ada anak2 ni pakai baju yang senang nak nursing je..

Skg tengah kumpul jubah nursing

--------
Wani,
Suri rumah LUAR BIASA!

Aktiviti pos mengepos barang

Assalamualaikum wbt :)...salam maal hijrah

Dah lama rasanya tak megupdate blog ni...fuh!!! ni baru nak start balik..insyaAllah nak selalu update nanti :)

Sebenarnnya, baru je buka akaun dengan pejabat pos..sebab saya selalu juga ke pej pos hampir setiap hari.kalau husband keje..barang terpaksa postpone nak diposkan..bukan tak reti bawa kereta ke apa..huhu..kalo dulu anak sorang bole la pergi berdua je..ni dah bertambah sorang lagi..xbole la..nnt tak terhandle di pejabat pos nanti...hihi..jadi saya ambil alternatif untuk buka akaun di pejabat pos..senang, nanti tunggu diaorang datang pick up je..

Alhamdulillah Allah memudahkan urusan saya nak berbisnes.



Dah siap packing2..tunggu postmen datang pickup kat umah plak

Tak memerlukan sijil or kelayakan pape pun..siapa pun boleh berjaya jika ada kesungguhan dan semangat yang LUAR BIASA!

Mudahnya berbisnes..hanya dari rumah saje..anak2 depan mata

Alhamdulillah.


--------------
Wani,
Suri rumah LUAR BIASA! 

Pencuci muka nutri white

Assalamualaikum..

Dah lama rasanya tak post kat blog ujana raudhah ni :)

Malam ni nak share tentang pencuci muka yang saya guna skg ni..hehe..

Pencuci muka ni keluaran shaklee..100% dari bahan semulajadi..apa yang boleh saya katakan..selama 2 minggu guna pencuci muka ni..hubby tegur..muka dah licin..awwww..dan saya sendiri pon PERASANTAN..mmg ada perubahan sejak guna..rasa kulit lebih halus dan bersih.

Sebelum ni, kulit muka mokcik mmg lah sangat banyak jerawat kalo nak tahuu..tgk cermin pon xmo..masa pregnan anak no 2..banyak giler jerawat..sampi macam macam pencuci muka mok cik pakai..semuanya tak berkesan..perabih duit je la jawabnye..last2 hubyy ckp..xyah la pakai pencuci muka pape..hihi..takut kopak duit ler tewww.. :p

Lepas pada tu..mmg xpakai cuci muka pape..sampi la bersalin..dalam pantang 35hari baru mokcik guna pencuci muka shaklee ni..alhamdulillah xdo jerawat yang tumbuh..muka pun bersih dan rasa segar..mokcik suko :D..baru berjumpo dengan pencuci muka yang sesuai setelah banyak berhabisan duit..hehe..

Hari tu ingatkan cuci muka tertinggal kat hotel..punye la frusttt..iyo la..cuci muka yg kite sukakan..nak beli lagi..mak I harga pon boleh tahan..tapi berbaloi sebab boleh guna lama..ada yg guna sampi setahun pun adooo..memang berbaloilah beli..cari punya cari..jumpa jugaa..rasa mcm nak lompat2 kegembiraan..haha..hover hokeyy!!! Hubby pon lega..sbb duitnya xsempat nak melayang lagi..hahaha..

Kalo sape2 cari cuci muka yang best..mokcik syorkan beli cuxi muka shaklee ni..sape yg beeminat boleh contact mokcik sndiri yea..hehe..

Sms / whatsapp : 019 658 1210 ( wani )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bLoG uNcLe

uncle punya blog

Waktu Solat! Jom Menunaikan Solat di Awal Waktu :)

cLOcK

c0uNtEr

free html visitor counters

cLiCk mE

MuHaMMaD zAfRaN

MuHaMMaD zAfRaN

aBouT ME

My photo
pASIR mAS, kELANTAN, Malaysia
Now, staying at Taman Bertam Perdana, Melaka, Malaysia. A 30th years old. wife of Mohd Khuzaifah and work at home. Join Shaklee pada 25 Jun 2012, dari group JUTAWAN (PM Cery), S2U (PM Iffah Anuar), MSE (Master Nadiah). Mom of Zafran & Zara :). You can call me Wani :)

I f0ll0w U, U F0ll0w mE

FolL0wERs

My Other Blog

PoPuLaR PosTs

wanipc. Powered by Blogger.