j0m rEgIstEr HeArTbEaT..CLicK --> sIgN uP --> $$$

** j0m k0nGsi LinK k0rAnG dI SinI! =) **

0uR fAmiLy

Usia perkahwinan kami ;)

day 03..wawawa

hmm..mana day03 yea?? dalam draf okeh!!!
nanti saya uploadkan..malas bebona nak wat..kekeke..
sbb kne korek balik gambr lama2..xtau mana dah saya letak..

Day 02- The meaning behind your Blog name ~

wokeyy...day 2 da ke??haha..aku da ketinggalan keretapi nih...tp xper laa =P wat slow2..
Nak tau ke maksud nama disebalik UJANA RAUDHAH tu?? ermm...ok lah..

UJANA adalah dari bahasa arab yg bermaksud TAMAN
RAUDHAH adalah salah satu nama taman dalam syurga

Masa sekolah dlu2..aku suka letak nama kumpulan RAUDHAH..cantik je nama tu kan..anak buah aku skg ni pon ada nama RAUDHAH.. 'RAUDHATUL JANNAH'...kalo dia tgk blog aku ni, mesti dia perasan aku letak nama dia..hahaha... itu je la kot yang dapat aku kongsikan..=) tunggu n3 berikutnya yaa..papaii..

Day 01- A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself ~

Assalamualaikum wbt...

Dengan rasminyerrr..cewahh..ni baru hari pertama..biasa laa..memula ni rajin skit kot..hihi.. gambar terbaru ek..nnt jap nak cari..keke..actually, gambar terbaru ku masa raya ari tu jer..eh, ye ke?? sblm hari raya laa...lepas beli baju, aku try pakai..haha..jeng..jeng..jeng..


ni saje try malam2 buta pakai..hubby xnyempat nak tgk, padahal da tgk tadi kat kedai..huhu

okeh, ape plak yg menarik pada aku nih ekk..rasa mcm xda yg menarik pon..huhu..nak kne tanya org yg kenal aku baru btol kan?? tp xperlah..aku akan poyo kan diri ku..muahahhaa...

1. Love my family..of coz sumer org love their family kan..hehe..tu yg menariknyer..kekeke..tp ada jgk org yg sebaliknya...aku happy ngan hidup ku skg..syukur alhamdulillah..semoga kami sekeluarga dalam rahmat Allah swt..

2. Saya ada keluarga yg besar..alhamdulillah..9 org adik beradik..best ada ramai adik beradik..bleh gado2, pastu baik balik..yer laa, air dicincang xkan putus...insya'allah..

3. Alhamdulillah ada suami yg baik hati dan penyayang =)..love u so muchh!!

4. Saya ada mak yang bole berkongsi suka dan duka..:) mak saya ni sometimes mcm kawan saya..saya bleh cerita apa saja..:) I Love U mama..mama saya juga cantik ;) hihihi...kalo xcaya, sila tanya mak mertua saya yer..muahahha..satu hari tu, mak mertua saya cakap depan2 my mom "cantik mak mertua adik ni.."..hihi..adik tu merujuk kepada anak bongsu dia, iaitu my hubby..kalo saya jalan ngan mak saya..org cakap saya ni adik dan bukannya anak..huhuhu...

5. Ada sorang anak laki =) namanya Muhammad Zafran..suka main ngan zafran..suka tengok dia senyum dan ketawa..geramm..hehe

6. Saya suka jenjalan..bersiar2..tu keje saya :)

7. Kalo saya nak marah..muka saya cepat berubah..hahaha...tu kata2 dari kawan saya laa...xbleh nak berselindung...huhuhu...saya ni cepat marah dan cepat sejuk...sape yg da lama kenal saya..tahu laa mcm mana perangai buruk saya nih...muahahaha...

8. Saya ni org yg simple2 jer..xreti sgt nak melawa..hehe..

9. Saya pun xsuka orang yang merokok..kalo nak merokok..sila pergi jauh2 ok...sib baik my hubby xmerokok..huhu..mmg pilih yg xmerokok..okeh..muahahaha...

10. Hijau warna kegemaran...kalo bole, sumer nak hijau okeh!!

11. Suka berkawan =)

12. suka surfing tenet...kalo duk ngadap berjam2 pon xper.. :)

13. Dulu saya belajar di UTHM @ KUiTTHO..lama gak saya kat sana..lebih kurang 5 tahun..sbb amik diploma n degree..

14. X suka pada orang yg hipokrit n cakap xserupa bikin...

15. Xsuka orang paksa buat sesuatu yang saya xmau wat..hehe..punyer keras kepala saya nih :p

wokey....akhirnya siap suda..ehehhe..ada 29 days lagi..ayoyoyo...caiyokkk...

30 days challenge ~

Assalamualaikum wbt...

Bagi menyahut cabaran dari mommy ayu...insya'allah saya akan siapkan..cabaran yang dimaksudkan adalah bersamaan dengan hari 1 ke hari 30 seperti dibawah...

Day 01- A recent picture of you and 15 interesting facts about yourself.
Day 02- The meaning behind your Blog name.
Day 03- A picture of you and your friends.
Day 04- A habit that you wish you didn’t have.
Day 05- A picture of somewhere you’ve been to.
Day 06- Favorite super hero and why?
Day 07- A picture of someone/something that has a big impact on you.
Day 08- Short term goals for this month and why.
Day 09- Something you’re proud of in the past few days.
Day 10- Songs you listen to when you are Happy, Sad, Bored, Hyped, Mad.
Day 11- Another picture of you and your friends.
Day 12- How you found out about Blog and why you made one.
Day 13- A letter to someone who has hurt you recently.
Day 14- A picture of you and your family.
Day 15- Put your iPod on shuffle: First 10 songs that play.
Day 16- Another picture of yourself.
Day 17- Someone you would want to switch lives with for one day and why?
Day 18- Plans/dreams/goals you have.
Day 19- Nicknames you have; why do you have them?
Day 20- Someone you see yourself marrying/being with in the future.
Day 21- A picture of something that makes you happy.
Day 22- What makes you different from everyone else?
Day 23- Something you crave for a lot.
Day 24- A letter to your parents.
Day 25- What I would find in your bag?
Day 26- What you think about your friends?
Day 27- Why are you doing this 30 days challenge?
Day 28- A picture of you last year and now, how have you changed since then?
Day 29- In this past month, what have you learned.
Day 30- Who are you?

Mak aiii 30 hari..huhu...xsure bleh siapkan dalam masa 30 hari.....akan ku cuba yea mommy ayu kiterrr =) caiyokkk!!!

bAliK kAmpOng ~

Assalamualaikum wbt...

Baru ada mood nak update blog nih..hehe..seminggu kami balik sbb adik laki aku kawin, perkahwinan yg penoh kontroversi..muahahha..mcm artis plak kan..tp malangnyerr..gambor kawin xder..sori yer kawan2..hehe..

Gambar zafran byk laa..kat sana kami xda gi mana2 pon, byk masa dihabiskan kat umah jer..cuma gi beli brg2 yg diperlukan utk kenduri kawin jer...aku pon xsempat nak snap gambar dorang..tp gmbr my boy smpat lak ek..haha...

Zafran drive kete..nak gi beli nasi dagang utk sarapan pagi...hehe

@ Tesco KB..nak beli barang kenduri utk pakcik ikram..

Saya tertido...penat sudaa...

Balik je dari Kelantan, saya terus gi jumpa ngan atuk dan nenek..muah..muahh..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bLoG uNcLe

uncle punya blog

Waktu Solat! Jom Menunaikan Solat di Awal Waktu :)

cLOcK

c0uNtEr

free html visitor counters

cLiCk mE

MuHaMMaD zAfRaN

MuHaMMaD zAfRaN

aBouT ME

Bandar Melaka, Melaka, Malaysia
Now, staying at Taman Bertam Perdana, Melaka, Malaysia. A 30th years old. wife of Mohd Khuzaifah and work at home. Join Shaklee pada 25 Jun 2012, dari group JUTAWAN (PM Cery), S2U (PM Iffah Anuar), MSE (Master Nadiah). Mom of Zafran & Zara :). You can call me Wani :)

I f0ll0w U, U F0ll0w mE

FolL0wERs

My Other Blog

PoPuLaR PosTs

wanipc. Powered by Blogger.