j0m rEgIstEr HeArTbEaT..CLicK --> sIgN uP --> $$$

** j0m k0nGsi LinK k0rAnG dI SinI! =) **

0uR fAmiLy

Usia perkahwinan kami ;)

Baju-baju yang ku sayang :)

Photo: Hari ni kemas baju2 yang lama dah tak pakai..sayang sebenarnya kat baju2 ni..daripada saya simpan elok2 baik bagi kat orang yang memerlukan...btol x?

Kebanyakan baju2 ni pakai masa bekerja dulu..sekarang dah jadi suri rumah..dah jarang pakai..lagi pon sejak ada anak2 ni pakai baju yang senang nak nursing je..

Skg tengah kumpul jubah nursing :)

--------
Wani,
Suri rumah LUAR BIASA!


 
Hari ni kemas baju2 yang lama dah tak pakai..sayang sebenarnya kat baju2 ni..daripada saya simpan elok2 baik bagi kat orang yang memerlukan...btol x?

Kebanyakan baju2 ni pakai masa bekerja dulu..sekarang dah jadi suri rumah..dah jarang pakai..lagi pon sejak ada anak2 ni pakai baju yang senang nak nursing je..

Skg tengah kumpul jubah nursing

--------
Wani,
Suri rumah LUAR BIASA!

Aktiviti pos mengepos barang

Assalamualaikum wbt :)...salam maal hijrah

Dah lama rasanya tak megupdate blog ni...fuh!!! ni baru nak start balik..insyaAllah nak selalu update nanti :)

Sebenarnnya, baru je buka akaun dengan pejabat pos..sebab saya selalu juga ke pej pos hampir setiap hari.kalau husband keje..barang terpaksa postpone nak diposkan..bukan tak reti bawa kereta ke apa..huhu..kalo dulu anak sorang bole la pergi berdua je..ni dah bertambah sorang lagi..xbole la..nnt tak terhandle di pejabat pos nanti...hihi..jadi saya ambil alternatif untuk buka akaun di pejabat pos..senang, nanti tunggu diaorang datang pick up je..

Alhamdulillah Allah memudahkan urusan saya nak berbisnes.



Dah siap packing2..tunggu postmen datang pickup kat umah plak

Tak memerlukan sijil or kelayakan pape pun..siapa pun boleh berjaya jika ada kesungguhan dan semangat yang LUAR BIASA!

Mudahnya berbisnes..hanya dari rumah saje..anak2 depan mata

Alhamdulillah.


--------------
Wani,
Suri rumah LUAR BIASA! 

Pencuci muka nutri white

Assalamualaikum..

Dah lama rasanya tak post kat blog ujana raudhah ni :)

Malam ni nak share tentang pencuci muka yang saya guna skg ni..hehe..

Pencuci muka ni keluaran shaklee..100% dari bahan semulajadi..apa yang boleh saya katakan..selama 2 minggu guna pencuci muka ni..hubby tegur..muka dah licin..awwww..dan saya sendiri pon PERASANTAN..mmg ada perubahan sejak guna..rasa kulit lebih halus dan bersih.

Sebelum ni, kulit muka mokcik mmg lah sangat banyak jerawat kalo nak tahuu..tgk cermin pon xmo..masa pregnan anak no 2..banyak giler jerawat..sampi macam macam pencuci muka mok cik pakai..semuanya tak berkesan..perabih duit je la jawabnye..last2 hubyy ckp..xyah la pakai pencuci muka pape..hihi..takut kopak duit ler tewww.. :p

Lepas pada tu..mmg xpakai cuci muka pape..sampi la bersalin..dalam pantang 35hari baru mokcik guna pencuci muka shaklee ni..alhamdulillah xdo jerawat yang tumbuh..muka pun bersih dan rasa segar..mokcik suko :D..baru berjumpo dengan pencuci muka yang sesuai setelah banyak berhabisan duit..hehe..

Hari tu ingatkan cuci muka tertinggal kat hotel..punye la frusttt..iyo la..cuci muka yg kite sukakan..nak beli lagi..mak I harga pon boleh tahan..tapi berbaloi sebab boleh guna lama..ada yg guna sampi setahun pun adooo..memang berbaloilah beli..cari punya cari..jumpa jugaa..rasa mcm nak lompat2 kegembiraan..haha..hover hokeyy!!! Hubby pon lega..sbb duitnya xsempat nak melayang lagi..hahaha..

Kalo sape2 cari cuci muka yang best..mokcik syorkan beli cuxi muka shaklee ni..sape yg beeminat boleh contact mokcik sndiri yea..hehe..

Sms / whatsapp : 019 658 1210 ( wani )

Family day group Shaklee 2 U

Assalamualaikum dan salam sejahtera :)

Pada 24-25 May 2013..yakni 2 hari lepas..kami ber'family day' bersama group kami yang awesome di De Palma Hotel, Kuala Selangor. Alhamdulillah...program yang menyeronokkan :)

Kami bertolak puluk 10.30 pagi bersama keluarga anak Shaklee saya Norasikim...sama-sama tinggal di Melaka...perjalanan yang very happening..weee...

Lebih kurang puluk 1.00ptg...kami tiba di Masjid Damansara Utama sebab hubby nak menunaikan solat Jumaat..Saya dan Zafran..lepak dalam kereta la sementara menunggu hubby selesai solat...:)

Lepas tu kami makan tengah hari di The Curve...singgah untuk makan tengahari je okeyy...hihi..dan terus bertolak ke De Palma Kuala Selangor..

Tiba di De Palma lebih kurang pukul 4 ptg lebih dah...terus check in dan dapat hadiah dan goodies bag dari my Master Iffah Anuar..mode: happyyyy..hihi.. Apa yang kami dapat? Baju family day untuk hubby & wife, al-quran cetakan madinah, kain pelikat, sejadah, tasbih kristal, tuala kecik, makanan utk Zafran :)

Lepas check in..kami ke padang pada pukul 5.30ptg..ada program telematch..saya selaku mak buyung, xmain pun..just tengok dari jauh je..sambil borak-borak ngan family s2u yang lain. :)


Habis acara di padang..kami balik berehat di bilik dan disusuli dengan dinner pada malamnya...memang cukup santai je...mmg happening!!!


25hb keesokannya pula...lepas breakfast, ada sharing session oleh my Shaklee mom Nadiah Suhaidi, Kak Farihah, Master Ruziah, Master Iffah dan Master Cerry..banyak ilmu dan manfaat yang diperoleh sepanjang sharing mereka. Terima kasih atas perkongsian ilmu! :) Akan ku jejaki langkah mereka2 ini yang dah berjaya. Insya Allah.

Ummi saya Nadiah Suhaidi

My hubby and My lil son...my back bone in business :)

Sesi bergambar dengan warga S2U :)

Selepas sesi sharing, sesi bergambar dan sesi makan rojak...tibalah masa untuk check out..terasa sedih pula nak berpisah ngan warga s2u ni...Sebelum pulang..kami dihidangkan dengan lunch sebelum bertolak balik.

Bertolak balik lebih kurang dalam pukul 1 ptg...sempat singgah beli Cendol Bakar di Kg Assam Jawa, Kuala Selangor..drive thru je pun..so, senang kan..kami beli cendol pulut tapai dan cendol pulut durian..mmg terbaik dan tip top!!! 


Selesai!!! :)

zafran 2 years old!!

Assalamualaikum dan selamat pagi...

Rasanya dah berkurun xupdate blog ni..huhu..ampun yer en blog..

Nak update pasal anak bujang I yg sorang tu..sape lagi..Muhammad Zafran ler..

Alhamdulillah zafran dah 2 years old since 10 march 2013 hari tu..dan hari ni usianya dah 2 tahun 1 bulan 17 hari..

Zafran bakal dapat adik nanti..due 22 Ogos 2013..insyaAllah..moga zafran jadi abang yang baik dan bertanggungjawab..

Jantina bby belum dipastikan lagi sebab bila nak cek gender je..mula la bby kepit sana..kepit sini..doc ckp bby awak ni pemalu..huhu..second time cek plak xnampak jantina..huhu..org kata kalo xnampak tu myb gegel kan..hehe..jantina apa2 pun tak xkisah janji bby lahir dengan selamat dan sempurna..amin..

Sekarang ni anak bujang I tu dah pandai mintak2 nak barang mainan..gi kedai mesti mintak nak menan..tapi xleh turutkan sgt bebudak ni kan..huhu..yg herannya..mainan yg dia nak tu mesti yg mahal2..haha..bapak dia la jadi mangsa..hihu..

Hari tu naik flight balik kg..biasa zafran rilex je..tapi hari tu dia cam cuak..sbb tgk kat tingkap makin tinggi..makin tinggi..tahu takut jgk anak ibu ni..nangis jgk dia..peluk ibu erat2. .hehe..maksudnya dia dah pandai la tu kan..hehe

Yang kelakarnya skg ni zafran panggil ibu dia 'abang'..lembut plak nada panggilan tu..haha..kelakar2..zafran oh zafran. .

 Tertido otw balik kg.


 Mengurut dlu sementara menunggu driver smpi..hehe


 Geng zafran kat kampungggg. ..


Ok lah..stakat ni dlu utk hari ni..nanti akan diupdate lagii..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bLoG uNcLe

uncle punya blog

Waktu Solat! Jom Menunaikan Solat di Awal Waktu :)

cLOcK

c0uNtEr

free html visitor counters

cLiCk mE

MuHaMMaD zAfRaN

MuHaMMaD zAfRaN

aBouT ME

Bandar Melaka, Melaka, Malaysia
Now, staying at Taman Bertam Perdana, Melaka, Malaysia. A 30th years old. wife of Mohd Khuzaifah and work at home. Join Shaklee pada 25 Jun 2012, dari group JUTAWAN (PM Cery), S2U (PM Iffah Anuar), MSE (Master Nadiah). Mom of Zafran & Zara :). You can call me Wani :)

I f0ll0w U, U F0ll0w mE

FolL0wERs

My Other Blog

PoPuLaR PosTs

wanipc. Powered by Blogger.