j0m rEgIstEr HeArTbEaT..CLicK --> sIgN uP --> $$$

** j0m k0nGsi LinK k0rAnG dI SinI! =) **

0uR fAmiLy

Usia perkahwinan kami ;)

25 tHinGs AboUt mE ~

Salam semua :)

Thanks to merah coz sudi menge'tag' saya..first time di tag oleh rakan blogger..hehe..huh..byk jgk tu kan 25 things...Okeh, saya cuba..

Saya anak ke-2 dari 9 adik beradik..ada 6 lelaki, 3 perempuan...ramaikan adik-beradik saya..hehe..tapi best ada ramai adik beradik nih..bole gado2..pastu baik balik..hehe..bak kata pepatah.."air dicincang xkan putus"...

Ayah saya dah meninggal dunia pada 29 Okt 2008..da dekat 2 tahun lebih..Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman..amiin..He's the best father in the world..Love U..

Saya ada mak yang bole berkongsi suka dan duka..:) mak saya ni sometimes mcm kawan saya..saya bleh cerita apa saja..:) I Love U mama..mak saya juga cantik ;) hihihi...kalo xcaya, sila tanya mak mertua saya yer..muahahha..satu hari tu, mak mertua saya cakap depan2 my mom "cantik mak mertua adik ni.."..hihi..adik tu merujuk kepada anak bongsu dia, iaitu my hubby..kalo saya jalan ngan mak saya..org cakap saya ni adik dan bukannya anak..huhuhu...

Saya suka surfing tenet...kalo duk ngadap berjam2 pon xper.. :)

Saya bakal menjadi seorang ibu :)..insya'allah bulan 3 ni baby saya lahir ke dunia..harap baby yg lahir ni akan jadi seorang yang taat kepada perintah Allah swt dan menghormati ibu bapa dan orang di sekelilingnya..juga menjadi seorang yang berilmu pengetahuan dan berguna dunia akhirat...insya'allah..amiin...

Dulu saya belajar di UTHM @ KUiTTHO..lama gak saya kat sana..lebih kurang 5 tahun..sbb amik diploma n degree..

Saya xsuka makan pedas..dlu kalo my mom masak pedas..xmo makan..merajuk ok..buruk punyer perangai kan..kan..jgn tiru tau..hehe..skg da bole makan skit2 since blajar kat Johor..

Tabiat buruk saya adalah suka menagguh-nangguh kerja..huhu..xtau laa nape..tapi cuba baiki diri yg lemah ini..hehehe...

dah berapa dah ye??..baru 8 okeh..haha..lagi 17..

Saya suka jenjalan..bersiar2..tu keje saya :)

Suka berangan-angan...nak umah besar, kete mewah, duit banyak..muahahha...kalo saya banyak duit nnt, nak bagi kepada yang memerlukan :)

Kalo saya nak marah..muka saya cepat berubah..hahaha...tu kata2 dari kawan saya laa...xbleh nak berselindung...huhuhu...saya ni cepat marah dan cepat sejuk...sape yg da lama kenal saya..tahu laa mcm mana perangai buruk saya nih...muahahaha...

Saya juga sensitif orgnya..dan mudah berkecil hati...

Saya pon ada bantal bucuk..hehe..kat sini..

Saya ni org yg simple2 jer..xreti sgt nak melawa..hehe..

X suka pada orang yg hipokrit n cakap xserupa bikin...

Mudah terkena selsema..kalo kawasan berhabuk skit jer..saya dah selsema...tido pakai kipas pon kengkadang xbleh..

Xsuka orang paksa buat sesuatu yang saya xmau wat..hehe..punyer keras kepala saya nih :p

Saya pun xsuka orang yang merokok..kalo nak merokok..sila pergi jauh2 ok...sib baik my hubby xmerokok..huhu..mmg pilih yg xmerokok..okeh..muahahaha...

Dulu time study..suka wat keje gila bersama housemate saya.. wa n yon..tgk cite korea smpi pagi xtdo..huhu..gi kedai cina utk sewa cd..tapi kitaorg copy cd tu..muahaha...

Sekarang ni saya suka ambik gambar makanan..hehe..

Da jadi suri rumah ni...nak kena belajar masak-memasak...

Masa kecik2 dlu..suka gado ngan my big bro..hahaha..da besar ni..xda dah..baik2 dah..dlu slalu my mom ckp.."ish..duo ore nih..mace anjing n kucing"..aku cepat2 jawab.."Abe Yie anjing..wani kucing"..muahaha...gile nakal aku dlu...

Aku xsuka minum susu..huhu..skg ni dah peknen..kena paksa ngan my hubby..terpaksa minum gak..demi kebaikan baby ni..aku hanya minum susu HL perisa strawberry n susu kambing je..lain2 xmau..huhu

Juga xsuka makan ubat...dan disebabkan peknen ni jgk laa aku blajar makan ubat..kalo dlu..demam ke..ape ke..sembuh ngan sndiri jerr..sanggup xnak makan ubat...teringat zaman dlu2..aku ckp kat my dad da makan ubat..padahal aku buang dlm tong sampah..huhu..jahat gile aku..tapi skg da baek ok..hahaha..

Lastly....


Aku sayang korang sumerr..hehehe...babaii...

Oh yea..kena tag 25 orang rakan blogger untuk wat benda yg sama..hehe..sapekah yang menjadi mangsa yer???hihihi...kalo ada yg da penah wat..just drop ur link kat comment tu...okeh..kalo blum, wat slow2 dan nnt tinggalkan link korang kat ruang comment...:)..thanks yea kawan2..

17 comments:

Encik MamaT 28 January 2011 at 16:10  

terima kasih ya kerana sudi tag encik mamat.. encik mamat dah penah buat dah ni.. hehe.. lama dah...

~wani~ 28 January 2011 at 16:16  

ok En Mamat..:) 10q..

Cik Moon 28 January 2011 at 16:18  

thanks.. cik moon pernah jawab..lama dah.. takpe.. demi ujana raudhah..cikmoon akan jawab gak..tapi amek masa lama cket erk.. nak settlekan keje lain dulu..hehe..

kmvsblogger 28 January 2011 at 16:41  

Alamak kena tag ni..kena join lah kiranya ni eh??hehehee..mekasih..akan ku cuba mencari bmr yg sesuai

Miss Pena Unggu 28 January 2011 at 16:43  

thanks tagged sy. t sy luangkan masa buat task ni.

~wani~ 28 January 2011 at 16:48  

Cik Moon~
hehe..thanks cikmoon..xper, settelkan yang lain2 dlu..kalo ada masa lapang bleh ler..kan..kan..hehe

kmvsblogger~
a'aahh..kena join :p..hehe..lau ada masa terluang tu bleh laa..ek..hehe

Ina Hashim 28 January 2011 at 17:18  

ujana

thanks for tagging...perghhh 25 things...and kene tag 25 blogger lagi...berfeluh achik nih..hihi

faraa halim 28 January 2011 at 17:23  

t saya join eh ;))

~wani~ 28 January 2011 at 17:29  

Miss Pena Unggu ~
10q miss pena :)

Ina Hashim ~
Welcome :)..mmg berpeluh..haha

faraa halim ~
ok, thanks faraa..

miSsLOve 28 January 2011 at 18:31  

thanks a lot sudi tag..
hehhe
done it..

k.a.s 28 January 2011 at 19:14  

thx for tagging me too~ have a nice day ya. xD

aNnE 28 January 2011 at 19:20  

uthm yg kt batu pahat tu erk..hehe

anne pun pernah buat benda ni..:)

IEKAH MOKRI 29 January 2011 at 00:04  

Thank you dera...iekah dah jawab dah tag kamoooo

~wani~ 29 January 2011 at 08:21  

Miss Love ~
Thanks :).. da baca kat ur blog..nice..

k.a.s ~
welcome :)

anne ~
A'ahh..yg kat Batu Pahat tu..penah gi sane?

iekah ~
Thanks :) suka baca..hehe

nelly 29 January 2011 at 11:17  

wow .
bertuahnya dia . .
walaupun sudah dikuburkan , masih lagi membaca al-Quran .

Miss Pena Unggu 29 January 2011 at 17:30  

hi ujana, sy dh jawab. feel free to read it. Ni link dia:

http://misspenaunggu.blogspot.com/2011/01/25-things-related-to-me.html

Miss Pena Unggu 29 January 2011 at 17:34  

dah siap, sila baca. :)
http://misspenaunggu.blogspot.com/2011/01/25-things-related-to-me.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bLoG uNcLe

uncle punya blog

Waktu Solat! Jom Menunaikan Solat di Awal Waktu :)

cLOcK

c0uNtEr

free html visitor counters

cLiCk mE

MuHaMMaD zAfRaN

MuHaMMaD zAfRaN

aBouT ME

My photo
pASIR mAS, kELANTAN, Malaysia
Now, staying at Taman Bertam Perdana, Melaka, Malaysia. A 30th years old. wife of Mohd Khuzaifah and work at home. Join Shaklee pada 25 Jun 2012, dari group JUTAWAN (PM Cery), S2U (PM Iffah Anuar), MSE (Master Nadiah). Mom of Zafran & Zara :). You can call me Wani :)

I f0ll0w U, U F0ll0w mE

FolL0wERs

My Other Blog

  • Tonsil Mengecil - Tonsil MengecilBagi nutriferon kat anak baru seminggu. Dah nampak makin kecil. Alhamdulillah. :) *Siapakah yang perlu ambil Nutriferon?* 1. Mereka yang ...
    1 month ago

PoPuLaR PosTs

Blog Archive

wanipc. Powered by Blogger.