j0m rEgIstEr HeArTbEaT..CLicK --> sIgN uP --> $$$

** j0m k0nGsi LinK k0rAnG dI SinI! =) **

0uR fAmiLy

Usia perkahwinan kami ;)

sUsaH hAtI ~

Assalamualaikum wbt...

hmm...mlm ni my hubby keje..badan Zafran lak panas je..td da bagi ubat demam..harap lepas ni ok..anak ibu kan kuat :)

skg ni Zafran tido..sib baik dia xmeragam, xmenangis..dia aktif mcm biasa jer...senyum, gelak je manjang :) cuma kepala dan badan je panas..tu aku letak tisu basah ngan air yg hubby baca doa skit..moga Zafran cepat sembuh tau..ibu risau ni...

Pagi esok hubby gi interview kat KL...dia dapat interview ke SATORP, Arab Saudi..lau ikotkan aku xnak jauh2 ngan hubby, tp memandangkan sume kawan2 dia excited nak pegi, xkan aku xkasi dia gi plak kan...hmm..ssh hati jgk, rasa sedih je lau berjauhan..uwaaaa...tp xpe, kita tgk ape result esk..interview ni, trus tau result dapat atau x...

Esk pas hubby interview, kami trus nak ke KL umah kak balqis (kak ipar)..pastu lusa nak balik kelantan..xsabar rasanye nak balik..hehe..barang2 sume dah senarai, tgl nak packing je..memandangkan aku nak balik kg, blog ni tinggal membisu jer la utk beberapa hari nih ye kengkawan..tata :)

cUcI rUmAH + aPe cEloP ~

Assalamualaikum wbt...

Hari ni tersangatlah penat..huhu..aku, hubby dan zafran..3 org je cuci umah...hubby aku la yg byk wat keje..haha..zafran plak duk dlm stroller dia...sib baik dia tido dgn nyenyak, bleh jgk aku wat keje..cuma sempat sapu umah je..pastu si kecik tu da bgn..hehe..lama gak la dia tido..lebih kurang 2 jam cuci umah..esok lau sempat, nak gi bersihkan lagi yg mana patut..

Aku xpuas ati lampu LED yg apek tu pasang kat living hall..cam ada pecah2 skit..xkira, nnt aku nak dia btlkan jgk...da la cam xsama..sakit ati tgk lampu tu...tp da complain, dia ckp nak btl kan..sib baik duit xbg abis lagi..nnt da puas ati, baru leh bagi duit balance tu..nasib la ko apek...

Smlm tgk citer hantu bonceng..."ape celop"..trade mark cite tuh..haha..kelakar jgk..tp citer nih kontroversi sket..yer laa..ada ke mengucap dua kalimah syahadah tu dia wat main2 camtuh..mmg xpatot..tp zizan da mohon maaf secara terbuka...moga perkara mcm ni xberlaku lagi pada masyarakat kita...nauzubillah..

sElAmaT pEnGanTiN bArU tO eKiN & rUsYdAn ~


Assalamualaikum wbt...

Ni citer ari tu...hehe..kami bertolak ke Pedas pukul 10.45 pagi...sampi sana dalam pukul 11.45 pagi..lebih kuraang sejam jer..mmg plan dari awal lagi nak gi majlis kawin ekin ni..sbb dekat je..lagi satu da lama xjumpa kawan2..rindu plak..hari tu hubby xkeje..so, bleh laa gi majlis ekin..

smpi je sana, nampak wa, yon,anim, kak lid tgh makan2..kami terus gi kat dorang..hehe..pastu nampak mala, nazrin, mis, husband mis..husband miss cakap.."ni yang kawin ari tu kan kat bukit katil"....dia terkejut sbb aku da ada anak..hehe..alhamdulillah rezeki cepat..



Masa makan, zafran ngan makcik2 dia la..aku n hubby bleh enjoy makan..haha..zafran ok jer sbb ada ramai org yg bleh layan dia..hehe...bagus anak ibu...



Pas makan, kami masuk dalam umah..nak tgk pengantin sambil bergambar..hahaha..biasa laa.. itu keje kitaorg...


sambil tunggu pengantin laki datang, kami borak2 kat ruang tamu sambil bergambar lagi..

Dalam kul 2 lebih aku balik..sbb hubby nak jumpa kawan dia plak...enjoy sangat gi kenduri kawin ekin...semoga ekin dan rusydan bahagia selamanya...dan mendapat anak yang comel2 :)

jmPe kWaN2 + Hp xTahu lEtOk mNo ~

Assalamualaikum wbt...

Best sgt smlm dapat jumpe kawan2..da lama xjumpe...Selamat pengantin baru to Ekin & Rusydan..semoga kekal bahagia selamanya..xsempat nak tgk pengantin laki..tp xpe sgt puas hati sbb da jumpe pengantin perempuan dan kawan2..hehe... smlm dpt jumpe wa, yon, anim, mala, nazrin, ida, elly, kak lid..nak tempek gambor pon xde..nnt amik ngan dorang jer laa ...

Ari ni plak gi tgk lampu lagi..huhu..xabis2 ngan lampu..huhu..beli untuk lampu dinding kat ruang tamu plak..naik pening pilih lampu nih..pas beli lampu, gi umah kak ipar..dorang wat open house...aku lupa letak hp kat mana..biasa ltk dlm handbag je..hmm...td baru perasan..adoii..tu baru sorang anak..kalo ade anok ramai..aku xtahu laa gane..hahaha....rasanye dlm keta la kot..opsss, zafran da bangun..nnt aku smbg update lg yer...babaiii..

sElAmaT hArI mAlAYsiA + zAfRan dA 6 BuLaN ~

Assalamualaikum wbt..

Selamat Hari Malaysia semuaaaa :)) dan salam Jumaat..hehe.. Semoga negara kita sentiasa aman dan damai hendakNya..
Zafran da 6 bulan skg ni..hehehe...da besar da anak ibu nih..skg ni da pandai nak tegur2 org..bila org bercakap ngan dia, mula laa senyum dan gelak2..hehe..geram toll.. kalo ibu cakap ngan ayah, mula la nak sampuk..hehehe..maklum da besarkan..skg ni da boleh guling2..pastu pantang tgk org makan..nak makan jgk...mulut nak ngunyah jer..kalo ibu cium2 dia, dia diam je..pastu senyum2..suker la tu..hehe..dari kecik smpi skg zafran suka tgk langsir gerak2 kne tiup angin..zafran jgk suka menyembur..org tua2 ckp kalo bdk mnyembur..rambut ibu akan gugur...tapi rambut aku ni dari dlu lagi slalu gugur...nak potong, hubby xkasi..da panjang da..nnt ingat nak potong gak la skit..

Zafran da 6 bulan..yea..cepat jer kan :)

Semoga anak ibu ni membesar dengan sihat..amiin :)

LamPu hIaSaN ~

Assalamualaikum wbt...

Lampu hiasan aka lampu nak nampak cantik..bukan nak pencahayaan sgt pon.. aku n hubby da naik pening ari nih..huhu..yer la, mcm2 jenis lampu ado..ni da kali yg ke berapa pon xtau aku gi kedai utk pilih lampu..hubby suka konsep klasik..aku pon suka jgk..kalo boleh, kami nak campur..moden + klasik... baru tahu mcm mana kena berhabisan duit utk masuk umah baru...huhu..nak kne wiring lagi, grill, wat dapur, cari lampu..mcm2 laa..

utk pencahayaan, kami guna downlight je..sume ruang guna downlight..even car porch pon...huhu.. kalo nak guna down light, wiring la mahal skit.. tp org kata dah alang2..wat jer la.. lampu hiasan ni just nak touch up jer..suh nmpk berseri skit umah..hahaha..xtau la camne seri nya nnt :p..tp aku suka lampu hiasan kat car porch..sbb aku yg pilih..huhu..hubby ckp kecik je..yer laa..kecik comey..hehe..

lampu ni konsep ape ek?? hahaha..aku main pilih jer..nak kata mcm klasik pon ada jgk..aku suka sbb dia kayu kat luar tu..huhu

r@ya 2011

Assalamualaikum wbt..

da lama aku xupdate blog ni..naik bersarang dah..huhu..raya tahun ni kami beraya di Melaka..first time aku beraya sini..raya tahun lepas, kami beraya di kelate..suasana raya sni meriah gak la..banyak gi ziarah umah sedara mara..aku pon pening..ramai sgt sdara..umh mami, mama..suma pegi..haha..kalo belah hubby aku ni, dorang panggil makcik tu 'mami'..kalo pakcik plak panggil 'mama'..mula2 dgr nak tergelak gak..tp lama2 da terbiasa..yer la..mama tu kan utk pompuan..hahaha...belah hubby aku ni keturunan mamak... Malam raya hubby keje..so, aku dan baby Zafran dapat la berehat kat umah mlm tu..kalo hubby xkeje, maunye kitaorg berjalan lagi...

Hujung bulan ni, kami balik kelantan...balik nak beraya..haha..dah basi kan :p..xper laa..sadis toll...sebenarnye balik skali ngan adik aku nak kawin 31 oct ni...hubby coti 12 hari..yeaaa..bleh balik lama skit..dpt la melepaskan rindu kat my mom..huhu.. rasa macam nak packing skg jgk..haha..sabor..sabor..lagi 10 hari.. brg2 nak pindah umah pon lom packing siap lagi..mesti kelam kabut nnt..huhh..ponat wehh...sapa mau tolong saya???

Raya tahun ni aku xamik gambor pon...kat kamera org lain ada laa..nnt aku mintak je ngan dorang..sng skit keje aku.. :)) okay, takat ni la dlu..saya mau tido dah..mlm ni hubby keje mlm..kalo x, saya mmg tido awal..tata..

layanzzzz~

video
Zafran tido dalam keta ptg tadi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bLoG uNcLe

uncle punya blog

Waktu Solat! Jom Menunaikan Solat di Awal Waktu :)

cLOcK

c0uNtEr

free html visitor counters

cLiCk mE

MuHaMMaD zAfRaN

MuHaMMaD zAfRaN

aBouT ME

My photo
pASIR mAS, kELANTAN, Malaysia
Now, staying at Taman Bertam Perdana, Melaka, Malaysia. A 30th years old. wife of Mohd Khuzaifah and work at home. Join Shaklee pada 25 Jun 2012, dari group JUTAWAN (PM Cery), S2U (PM Iffah Anuar), MSE (Master Nadiah). Mom of Zafran & Zara :). You can call me Wani :)

I f0ll0w U, U F0ll0w mE

FolL0wERs

My Other Blog

  • Tonsil Mengecil - Tonsil MengecilBagi nutriferon kat anak baru seminggu. Dah nampak makin kecil. Alhamdulillah. :) *Siapakah yang perlu ambil Nutriferon?* 1. Mereka yang ...
    1 month ago

PoPuLaR PosTs

wanipc. Powered by Blogger.