j0m rEgIstEr HeArTbEaT..CLicK --> sIgN uP --> $$$

** j0m k0nGsi LinK k0rAnG dI SinI! =) **

0uR fAmiLy

Usia perkahwinan kami ;)

TuKaR nAmA tIket aIr aSia ~

Assalamualaikum wbt...

Ari tu aku plan nak balik kg 10 Mac 2011..plan nak bersalin kat kg lerr..huhu..da siap beli tiket bagai...skali aku rasa xyakin plak..kot bersalin awal sbb due 25 Mac 2011...nak tukar date, mak aii..mahal giler charge dekat beratus..dari tukar date baik aku beli baru jer..baru 70 hengget...

So, aku beli lagi satu tiket 20 Feb 2011..dengan harapan tiket 10 Mac tu bleh bagi kat sape2 yg nak kan..just tuko nama jer...skali nak tukar name xbleh...aku pon search kat tenet...mmg dorang ada ckp xbleh tukar kalo tiket promo..So, tiket tu burn je laa mcm tu...mesti air asia nnt akan open counter last minute untk jual tiket tu dgn harga yg mahal kan..huhu..mcm tu rupanya air asia kaut keuntungan...tapi xper lah...lg pon aku beli tiket tu murah jerr Rm 26 hengget..hihi...

My BiRtHdAy GivEaWay ~

Assalamualaikum wbt :)


Jom join beramai-ramai :) pihak penganjur da xsabar nak bagi hadiah nih..hehe..
Klik di sini untuk ke blog penganjur..

rOtI JoHn ~

Semalam round2 banda melaka..huhu..da pukul 9.40 mlm baru decide nak kuar untuk menghilangkan kebosanan dan kebuntuan..hehehe... hubby lak teringin nak makan roti john kat sungai melaka tu... best roti john kat situ..kami bungkus jer mkn kat umah.. dalam kete tu asyik duk amik bau roti john ni jerr...wangi je bau membuatkan xsabor nak makan..hihi...kejap2 amik bau..kejap2 amik bau..hahaha..mcm org da kebulur daa..mmg bau dia xbleh tahannnn...ishhh!!

Ni laa roti john tuu..weee.. cpt2 amik gmbar sblm ada yg ngap..hehe

tEsiS oH tEsIs ~

Assalamualaikum wbt..

Da bape hari aku xupdate blog..huhu.. Skg tolong kak ipar wat kan dia nyer tesis homeopati..dapat jugak laa aku menimba ilmu sedikit sebanyak mengenai homeopati nih.. Kalo ikotkan di overseas..homeopati ni amat popular.. sehinggakan ada sesetengah tu xmo wat rawatan secara moden dan ada juga doc peribadi untuk homeopati.. homeopati ada ubat-ubatnya yang tersendiri dan juga cara penyediaan ubat.. hope kakak ipar ku mendapat yang terbaik untuk homeopati ni..nnt bila da ada klinik sendiri..bole laa rawat ahli keluarga yg sakit :) ~

Buku-buku yang wat rujukan :)

NasI LeMak ~

Assalamualaikum :)

heee..xtau nape aku suka makan nasi lemak skg nih..hihi..org kate makan nasi lemak cepat ngantuks..aku xpon..muahaha...tapi nasi lemak ni ada sayur kangkong..jarang jumpe...makan kat kedai bukit serindit..jemput2 makan..

kErisAuaN ~

Assalamualaikum wbt...

Alhamdulillah kawan sekerja ku dlu (kak eina) telah melahirkan anaknya yg pertama pada hari ini (13 Feb 2011)..35 minggu...
Semoga ibu n anaknya sihat walafiat hendakNya..

Skg, turn aku plak..xtau laa bila..kalo ikotkan due date 25 Mac.. tapi takot jgk laa kan nak watnya baby kuar awal..skg da nak masuk 33 minggu...Tiket flight da beli 10 Mac..tapi rasa cam xyakin jer.. Aku pon beli lagi tiket 20 Feb.. Kalo ada sapa2 nak balik kelate 10 Mac ni bagi tau laa..ada tiket nak jual murah2 jerr..hehehe...tiket sehala untuk seorang... Da beli tiket 20 Feb nih..rasa lega skit.."baby tunggu ibu tau nak kuar..nnt kuar kat kelantan okay!" Semoga dipermudahkan segala urusan ku ini..amiin...

ConTest PiC hItam PutIh paLinG cOoL ~

Jum2 join contest nih...best woo..dapat RM 1oo..hehe..
Lau nak tau syarat2 penyertaan..leh klik gambor kat bawah ni okeh!!


gambar mana yg aku nak taruk ekk..ermm..haaa..jeng..jeng..jeng..
v
v
v
v
v
v
v
v
v
huhu...cool x?? muahahha..saje wat pakai tudung cam tuh..kalo kawan saya tgk pic ni..mesti dia marah kat aku..haha..oleh sbb itu..saya akan tag jgk diaa..hihihi..

Syarat penyertaan yg dah aku penuhi:-

1. Dah jadi follower
2. Dah letak banner contest kat sidebar
3. kalo menang Rm100 aku nak cash
4. Mereka2 yang aku nak tag wa, ayu, nelly, sue, cikgu
5. tarikh tutup penyertaan 1 Mac 2011

papaiii ~

JaLan2 cArI mAkAn ~

Assalamualaikum wbt :)

Harap semuanya berada dalam keadaan sihat sejahtera hendakNya :)
Semalam gi round2 tgk umah lagi..huhu..xpuas2 tgk umah..tapi kebanyakan umah design lebih kurang jer..
Aku suka tgk umah kat Vista Kirana..cantik bangat umahnya..harga pon cantik gak..setengah jutoo...hehe..umah banglow..2 1/2 tingkat..yg bestnya kat atas ada tempat bersantai..ada balkoni yg luas.. memang puas ati laa kalo dpt umah nih..

Pas round2 tgk umah..kami nak gi minum air kelapa kat kedai Bukit Serindit..kedai tu mmg fav aku..suka air kelapa dia...tapi tutup plak...frust giler..hmm..hubby pon bawa laa gi Restoran Andalas Tomyam.. Nak air kelapa..tapi xder plak..order je air barli ais utk sejukkan badan..dalam 2 3 ari ni badan aku panas je..hmpir tetiap mlm aku terjaga..org peknen mmg camni ke?? Okeh...hubby order kue teow hong kong n aku lak order sotong celup tepung..taraaaa...



Moh ler kita makan..jemput2 :)

dApaT lOgo fRee laa.. ~

Assalamualaikum wbt :)

Jom join contest dari blog Naa..dapat logo or banner free tau.. Tapi terhad kepada 25 org sahaja..cepat2!!!.. Untuk syarat penyertaan lebih lanjut..bleh ler kita terjah blog Naa nih..hehe..klik je gambar di bawah okeh!


 ~ Ape tunggu lagi...jum lerr.. :) ~

Subhanallah ~

Assalamualaikum wbt :)

Hari ni nak kongsi kebesaran Allah swt..aku dapat gambar ni dari facebook kawan...kejadian ni betul2 berlaku di sekolah beliau..Sk Jambu Bongkok, kelantan.

Menurut guru di sekolah tersebut, tangan muridnya jadi mcm ni bila kena gatal2..selepas digaru, terserlah kalimah Allah...subhanallah



Kejadian yang hampir sama juga pernah berlaku di Rusia di mana timbul kalimah Allah di bahagian betis seorang bayi. Apa-apa pun perkara ini bukanlah mustahil bagi Allah tuhan yang Maha Mencipta. Wallahualam!

uPdAte bLoG ~

Assalamualaikum wbt..

Dah lama rasanye xupdate blog nih..aku gi mana yea?? hehe..org cuti raya cina..aku plak lebih2.. Kalo hubby ada kat umah ni..aku jarang online..sejak hubby ada kat umah..kitaorg asyik kuar je..gi umah mak..gi survey2 umah..best tgk2 umah ni..bleh tahu harga semasa..kami dah book umah kat Klebang..umah tu ok laa..semi-d..xsabar rasanya nak deco2 umah tu..hihi..tapi lambat lagi leh duduk umah tu..tahun 2012 bru bleh...ok laa..takat ni dlu utk ari ni..aku nak kena tolong kak ipar wat thesis diploma homeopati dia jap..huhu..nak kena cari bahan2...aku pon xbape faham sgt ttg ubat-ubatan homeopati ni..papaii :)

TipS eLaK sELseMa ~

Salam :)

Dari semalam lagi asyik selsema..
melarat smpi ke ari ni..
hidung berair je, bersin2..
sakit kepala pon ye jgk..
search tadi jumpa petua nih..

Masukkan air ke hidung dan hembuskan keluar air tersebut sebanyak 3 kali

 ~ lakukan 3 kali sehari..terutama ketika bangun dari tido
~ guna air suam untuk lebih mujarab
~ air dimasukkan hingga ke pangkal hidung
~ tahan air di dalam hidung 3 hingga 5 saat..kemudian, hembus dengan kuat

Aku pon xtry lagi..huhuhu..nnt nak try...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bLoG uNcLe

uncle punya blog

Waktu Solat! Jom Menunaikan Solat di Awal Waktu :)

cLOcK

c0uNtEr

free html visitor counters

cLiCk mE

MuHaMMaD zAfRaN

MuHaMMaD zAfRaN

aBouT ME

My photo
pASIR mAS, kELANTAN, Malaysia
Now, staying at Taman Bertam Perdana, Melaka, Malaysia. A 30th years old. wife of Mohd Khuzaifah and work at home. Join Shaklee pada 25 Jun 2012, dari group JUTAWAN (PM Cery), S2U (PM Iffah Anuar), MSE (Master Nadiah). Mom of Zafran & Zara :). You can call me Wani :)

I f0ll0w U, U F0ll0w mE

FolL0wERs

My Other Blog

  • Tonsil Mengecil - Tonsil MengecilBagi nutriferon kat anak baru seminggu. Dah nampak makin kecil. Alhamdulillah. :) *Siapakah yang perlu ambil Nutriferon?* 1. Mereka yang ...
    1 month ago

PoPuLaR PosTs

wanipc. Powered by Blogger.