j0m rEgIstEr HeArTbEaT..CLicK --> sIgN uP --> $$$

** j0m k0nGsi LinK k0rAnG dI SinI! =) **

0uR fAmiLy

Usia perkahwinan kami ;)

cEriTa sEraM kU :p ~

hmm..ari ni baru berkesempatan nak berblog..hehe..kalo hubby ada mmg aku xda chance nak ngadap lappy ku ini..:)

Malam semalam aku tertido lepas solat Maghrib..hubby pon sama gak..ponat agaknye..hubby yg penat balik keje..yg aku ni..terlebih penat plak..Aku terjaga kul 12 mlm..huhh..sib baik terjaga..kalo terjaga Subuh..alamatnye terlepas laa solat Isyak..cepat2 aku bangun n kejut hubby utk solat Isyak..

Mata ni memang degil laa utk tido lagi..da xngantok da..huhu..aku ajak hubby gi makan..muahaha..mlm2 ni ada ke kedai makan buka?? :p..aku mmg suka wat keje mcm tu..xkira masa lapor je keje.. hubby ckp "Ok, cepat laa siap kalo nak kuar".."horray..ingatkan xnak kuar :p"..

Rupa2nya masih banyak lagi kedai makan yang buka..myb mlm minggu ni dorang tutup lambat. Hubby bawa gi makan kat area Masjid Selat, Melaka..aku makan mihun goreng je..hubby lak makan roti john..huhu..ramai lagi duk lepak2 kedai makan tu..ada yg duk mancing ikan..kedai tu bersebelahan ngan kolam mancing ikan..

Pas makan..kami balik umah mak n baba kat Banda Kaba..da lama xtido kat sana.. kami smpi dalam kul 2 pagi...masa aku mamai2 nak tido tu..tetiba dengar pintu umah ada orang buka..dalam ati aku..'Abg Lan laa tu balik'..sbb Abg Lan slalu balik lambat..Pastu dengar pintu bilik kami tido tu ada org nak buka..hah!! sape pulak ni?? Tetiba je masa aku nak bangun tu badan aku rasa berat je..nak angkat tangan pon xbleh..nak jerit pon xbleh..rasa macam ada org tindih aku...sape ni?? Aku rasa nak tendang je org tu..tapi kaki aku pon xleh gerak..dlm ati aku 'sah aku kena tindih ngn antu nih'...

Aku baca Ayat Kursi sambil lawan ngan 'benda' tu.. at last aku lepas..da bleh angkat tangan..bila aku bangun..xda org lain pon tido or tindih aku..aku tgk pintu pon elok je tertutup..pastu terus aku baca Ayat Kursi tanpa henti hembus kiri, kanan, atas, bawah, depan, blkang..tgk hubby tido dengkur2..cam pelik je..aku baca Ayat Kursi dan hembus kat hubby..pastu tgk dia tido elok je..xde dengkur2 cam tadi..

Keesokkkan nye aku citer kat hubby...hubby ckp dia ada mimpi Abg Abu nak masuk bilik..pastu Abg Abu ada cakap sesuatu..xingat ckp ape..pastu dlm mimpi tu hubby tutup balik pintu bilik...dalam masa yg sama tu laa aku kne tindih..OMG...dlm ati aku..mlm tu Abg Abu balik n bawa hantu dia sama..huhu..pastu aku yg jadi mangsa kne tindih ngan hantu tuh...aku plak masa nak tido tu..xbaca pape pon..terus lelap je...kaki pon xbasuh.. Moral of da story..bile nak tido tuh..kne baca doa dlu tau..nnt xpasal2 kne tindih cam aku ni...:p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bLoG uNcLe

uncle punya blog

Waktu Solat! Jom Menunaikan Solat di Awal Waktu :)

cLOcK

c0uNtEr

free html visitor counters

cLiCk mE

MuHaMMaD zAfRaN

MuHaMMaD zAfRaN

aBouT ME

My photo
pASIR mAS, kELANTAN, Malaysia
Now, staying at Taman Bertam Perdana, Melaka, Malaysia. A 30th years old. wife of Mohd Khuzaifah and work at home. Join Shaklee pada 25 Jun 2012, dari group JUTAWAN (PM Cery), S2U (PM Iffah Anuar), MSE (Master Nadiah). Mom of Zafran & Zara :). You can call me Wani :)

I f0ll0w U, U F0ll0w mE

FolL0wERs

My Other Blog

PoPuLaR PosTs

Blog Archive

wanipc. Powered by Blogger.