j0m rEgIstEr HeArTbEaT..CLicK --> sIgN uP --> $$$

** j0m k0nGsi LinK k0rAnG dI SinI! =) **

0uR fAmiLy

Usia perkahwinan kami ;)

Pampers

Assalamualaikum wbt...

Anak korang senang tak pakai pampers?huhu....Zafran skg ni ssh betol nak pakai pampers...siap kena 2 org pakaikan dia pampers..kalo aku sorang..aku pakaikan pampers easypantz tu jer..

Nak bercite pasal pampers ni...stakat ni aku penah pakaikan Zafran drypers, pet2, huggies, maman, heybaby, fitti dan drypers easy pants...

Bagi aku, kalo boleh nak pampers yang murah tapi OK dan berkualiti..stakat ni yang dapat aku kenal pasti dan sesuai ngan Zafran adalah Fitti...murah dan berbaloi2...

drypers bagi aku ok..tapi yang aku xsuka dia punyer pelekat tu...selalu je xboleh pakai..mudah hilang dia nyer gum tuh...pet2 pon ok..tapi harga xberapa nak ok plak..da lama gak guna pet2 nih...sbb mmg berkualiti dan xmudah bocor...skg harga pet2 da mahal..kalo dlu aku beli RM37 tapi skg da RM43 kalo yg size L 68 keping....Huggies aku xberapa prefer sbb selalu bocor...maman pon ok..soft jer..pernah beli ngan pakcik..dan juga xmudah bocor...kalo heybaby mmg murah..pernah belikan utk Zafran tapi xsesuai ngan kulit dia..naik ruam2...pastu da xbeli dah..lagi satu dia nipis skit...skg ni aku guna Fitti...rasa cam ok sgt ngan harga dan kualiti nya..wat pe nak beli mahal2 kalo ada yg lg baik dan sesuai utk babykan,,rasa cam membazir je kalo beli yg mahal tapi kualitinya sama jerr...

Jumpa kawan...

Assalamualaikum wbt..

Da bape hari xupdate blog...seminggu lepas aku balik kampung ngan Zafran..ayahnye xbalik sbb ada keje..so, kami berdua je la..sob3 :(..huhu..tapi xper, bulan 4 ni ayah cakap nak balik kg..horayyy..

Seminggu gak kami balik..time balik, Zafran wat hal dalam kapal..huhu..mayb sbb tak cukup tido..satu kapal dengar zafran melalak...ibu lak wat control comel je laa..wakaka...

Kebetulan balik hari tu, sepupu kawin..so, bleh gi kenduri dia sama..dapat gak jumpa ngan sedara mara yang da lama xjumpa...

Datang balik ari tu kawan aku datang amik sbb hubby keje..huhu..busy btol kan..kan..hmm..biasa laa kena keje kuat nak bagi anak bini makan..ye dak?

Kawan aku tu nama manja dia Wa..dari airport, kami ke kedai makan berlauk kat bangi..best sgt kedai tu..banyak giler lauk..pastu murah lak tu..sape2 blom gi lagi, bole la singgah kat kedai tu..berbaloi2..

Pas kenyang, kawan aku sorang lagi call..nama manja dia G-roh..kami jumpa kat Alamanda..da lama sangat xjumpa..hampir 3 tahun rasanya..hehe..anak dia pon da besar..

Mainan kegemaran Zafran...

Assalamuaalikum wbt...

Hi, apa kabar?...harap semuanya sihat sejahtera...ari ni nak citer pasal anak bujang i tu..huhu...Zafran ada mainan kegemaran dia sendiri tau...mainan tu mami Eira dia yg kasi..kami xtau nak beli mainan ape kat Zafran..first skali kitaorg beli soft book..supaya Zafran rajin belajar dan cepat pandai nanti...hehe..pastu aku lak beli drum..dia main smpi patah kayu drum tuh..huhu..ganaz tol anak bujang saya ni kan...ahakk... aku rasa da banyak jgk la mainan yg kami beli..tapi ada satu mainan ni, dia excited sgt...bila aku tanye je where is your ****?..terus dia gi cari..cari sampi dalam bilik lak tu...time tu aku kat dapur...pastu jumpa je mainan dia, terus gelek2 mainan dia tu jumpa ibu dia ni...pastu ckap ape ntah duk bebel sorang2..nak cakap dia da jumpa la tu..hehehe..klakar btol..comel je...nak tahu x ape mainan kegemaran Zafran tu???
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


Taqwa

Assalamualaikum wbt..

Ari ni saje nak share ilmu...tadi tgk Al-Hidayah kat TV3..tertarik dengan penjelasan Ust Hassan Din berkenaan 'taqwa pakaian akhirat'.

Apakah yang dimaksudkan dengan ‘taqwa’ ?

Maksud taqwa ialah menunaikan perkara yang diwajibkan oleh Allah ta’ala serta meninggalkan perkara yang dilarang olehNya.
Hamba Allah yang bertaqwa itu adalah mereka yang menunaikan kewajipan dan meninggalkan larangannya.
Sekiranya mereka mati dalam keadaan tersebut nescaya mereka terpelihara dari azab neraka dan akan terus dimasukan ke dalam syurga.

Tengok2 gambar..

Salam...

Ni citer pasal Zafran lagi..hikhikhik...bukan ape, seronok sangat tgk dia membesar depan mata..ari ni saje je la aku bagi dia tgk album gambar2 dia..xsangka dia excited sgt...siap tepuk2 tangan lagi..haha..kelakar betol tgk keletah dia...

Sambil tgk, pastu duk cium2 gambar tu..da lama xcuci gambar Zafran yg terbaru...nnt la ibu cuci lagi yea..skg xda masa nak gi cuci..ayah lak asyik busy je manjang..hehe..

Zafran duk tgk gambar dia bersama ibu..gambar masa ni baru nak masuk 3 month

Zafran cium gambar ibu ke, gambar Zafran?hehe

Bowling kat Mahkota Parade

Salam :)

Semalam hubby ajak teman dia main bowling, tempat keje dia ada wat pertandingan...bosan2 duk umah, aku ikot je laa..lagi pon ada gak la member nak sembang nnt..hehe..Zafran lak teruja tgk bola bowling yg warna warni tu...dia lak yg terlebih excited..hahaha...

Aku duk tgk je la..sambil borak2 ngan bini kawan hubby...org kelate jgk..sng skit nak berbahasa..huhu..biasanya kalo dia ikot laki dia, mesti tanya aku ikot ke x..hehe..biasa laa nak ada geng kan...lewat gak balik smlm, dekat kul 12 baru sampi umah..ujan lak lebat, xsabar nak balik umah...duk terbayang katil..syookkknyeeee kalo dapat tido ni..hehehe..xsenonoh kan..ish3..

Sib baik masa kat tempat men bowling tu zafran tido je...sumer org heran, camne zafran dpt tido kat tempat bising2 cam tuh..hahaha...dah letih sgt agaknyee...bagus gak dia tido, senang skit keje ibu dia nih..

Zafran wif Airis dan aunty Ekin.

Peperiksaan Penguasa Kastam

Assalamualaikum wbt..

Rasanya agak lewat aku post cerita nih....hehe..4 feb ari tu aku ada attend exam kastam kat Hang Tuah World Herittage Hotel di Melaka...ramai jgk yg gi...xsangka ramai macam tu skali..aku ditempatkan di bendahara ballroom...penuh satu dewan tu..mak aiii..ramainye...ada sorang mak cik ni pon amik exam jgk...dia bawa tongkat..aku rasa mak cik ni ada masalah ngan mata dia..sian plak aku tgk..camne nak jawab exam nanti?? ape2 pon harap semua akan lulus dengan cemerlang, gemilang dan terbilang.. Insya'allah...kalo lulus exam ni, kena attend cac selama 2 hari...result exam pada bulan 3 ni...doa2 la aku lulus exam ni dengan jayanya...dikhabarkan hampir 30 ribu calon yang menghadiri exam ni...ramaikan?

Kulit gatal-gatal..

Assalamualaikum wbt...

Skg ni Zafran asyik gatal2 je....xbleh tido malam..duk tergaru2...waktu maghrib je mula la duk garu2...sian dia, aku xtau dah nak wat camne...ada solution x? kulit dia merah2..pastu ada biji2 halus...aku da jumpa pakar kulit kat Melaka ni..ubat dia berkesan jgk laa...dua tiga hari pakai da hilang sume bintik2 merah tu..tapi kne continue jer..lau x, bintik2 merah tu ada balik...yang aku risaukan..nak pakai ubat tu sampi bile..smpi abis ke? huhuhu.. aku pon ada gak bagi antibiotik yg klinik kasi...nampak cam ok je..tapi nak abiskan antibiotik satu botol tu..jenuh jgk..sehari dua kali je kasi..skali kasi 1ml je..aku rasa da dekat sebulan penyakit kulit ni....mungkin jgk sbb cuaca skg ni xmenentu...aku pon nak kena pantang jgk..xleh makan seafood, fast food..doc suh aku makan byk bawang utk bg antibiotik pada zafran..sbb Zafran masih bf lagi...harap my lil Zafran cepat sembuh :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bLoG uNcLe

uncle punya blog

Waktu Solat! Jom Menunaikan Solat di Awal Waktu :)

cLOcK

c0uNtEr

free html visitor counters

cLiCk mE

MuHaMMaD zAfRaN

MuHaMMaD zAfRaN

aBouT ME

My photo
pASIR mAS, kELANTAN, Malaysia
Now, staying at Taman Bertam Perdana, Melaka, Malaysia. A 30th years old. wife of Mohd Khuzaifah and work at home. Join Shaklee pada 25 Jun 2012, dari group JUTAWAN (PM Cery), S2U (PM Iffah Anuar), MSE (Master Nadiah). Mom of Zafran & Zara :). You can call me Wani :)

I f0ll0w U, U F0ll0w mE

FolL0wERs

My Other Blog

  • Tonsil Mengecil - Tonsil MengecilBagi nutriferon kat anak baru seminggu. Dah nampak makin kecil. Alhamdulillah. :) *Siapakah yang perlu ambil Nutriferon?* 1. Mereka yang ...
    1 month ago

PoPuLaR PosTs

wanipc. Powered by Blogger.