j0m rEgIstEr HeArTbEaT..CLicK --> sIgN uP --> $$$

** j0m k0nGsi LinK k0rAnG dI SinI! =) **

0uR fAmiLy

Usia perkahwinan kami ;)

hApPy bEsdAy tO mE ~

Salam :)

Selamat hari lahir kepada diriku..terima kasih mama kerana melahirkan wani... Insya'allah wani akan menjadi anak yg berguna kpd mama... kasih sayang yg mama berikan kpd wani sungguh tak ternilai..hanya Allah swt sajalah yg dapat membalasnya...wani akan sentiasa mendoakan kesejahteraan buat mama..

Sekarang udah meningkat umur ku..huhu..da makin tua..umur da 26 thn..ada suami dan sorang anak berusia 3 bln++...Alhamdulillah..

Sambut hari jadi???? kekeke...hubby balik dari keje..ajak aku kuar...katanya nak belanja makan sempena my besday...so, kami ke kenny rogers roasters kat JJ melaka...Zafran pon ikot..mana leh tgl bdk tecik niii..hehe...

Sampi je kat Kenny Rogers..budak tecit ni da tido..hehe...

Americano..xsodap pon...pahit je..hubby minum semua..

Home made muffin..vanila and coklat..hubby sukerr..dia kata sodap..

amik ayam black papper...hubby yg order..

aku order spagethi jerr..saje nak try...aku wat kat umah lagi sodap..muahaha..perasan jee..

muka kenyang..camtu ek muka kenyang..muaahaha..

ni pown muka kenyang gak...tgk pinggan tu...

bila ibu n ayah abis makan...zafran pon bangun...makanan da abis..semua ayh dan ibu kerjakan..sorry yea zafran..lain kali kita dtg lagiii..hehe...

hApPy AnNivErsArY ~

Salam :)
Alhamdulillah...genap 1 tahun aku menjadi isteri kepada Mohd Khuzaifah (11 Jun 2011)..dan sekarang kami sambut anniversary yg pertama ni bersama ngan cahaya mata...Syukur alhamdulillah Allah swt menganugerahkan seorang putera kpd kami...semoga perkahwinan kami berkekalan selamanya dan sentiasa mendapat rahmat dan keredhaan dari Allah swt..amiin..

Kami sambut anniversary kat umah kak ipar...hehe..hubby tempah kek tiramisu & kek coklat dari wife kawan dia..hehe..sedap kek ni..sempat gak amik gmbar kek..huhu

Kek Tiramisu..ingatkan ada la tulis nama ke apa kat atas kek ni..huhu..buka2..nehiii...

Kek Coklat...bestt..

uMah kAk iPaR ~

Salam...

skg ni xterupdate sgt blog ku ini...
aku kat umah kak ipar sbb temankan dia..
suami kak ipar baru je meninggal..al-fatihah..
semoga ditempatkan bersama orang yg beriman..
(masa tu Zafran umur 2 minggu)
skg kak ipar tgl ngn dua org anaknya..
umur (Jannah) 9 tahun dan (Wardah) 8 bulan..
pastu ada 2 org kakak kpd suami kak ipar..
sian gak..sbb sumanya pompuan..
umah lak besar..kalo aku pon takot..
skg ni kakak suami kak ipar gi umrah 2 minggu..
aku duk sni da 1 minggu..
lagi 1 minggu dorang balik dari umrah..


sIaKaP sTiM ~

Ari ni anakku zafran tido je manjang...hubby lak minta aku masak siakap stim..xpenah seumur hidup masak stim..sbb sblm ni aku tahu makan jer :p...memandagkan dalam peti ais pon da ada ikan siakap..hubby beli dari kawan dia yg kaki mancing..aku pon tanyer laa pak cik google seperti biasa...huhu..dan terjumpa resepinya di sini..resepi dari dayang jack...thanks yea kerana sudi berkongsi resepi..rupenya senang jer masak stim..wat malu jer xtahu..muahaha...aku pon ape lagi..bila da siap, amik gmbo lerr guna camera dslr hs cap ayam ni..huahuahua...:p

Siakap stim..masih dalam kuali..hehehe..tomato lupe nak letak :p

MaNuaL bReaSt pUmp dA sAmpI ~

Salam..
 Ari tu aku ada wat order breast pump..harganya mmg terbaik lah kalo nak dibandingkan dgn harga kat supermarket kiter ni..jauh beza..aku beli Avent manual breast pump..harga RM180 jer..kalo harga market biasa RM289..jauh bezakan.. sblm ni aku dah beli breast pump..tapi hubby yg beli..brand Anakku..biler pakai..sakit..aku pakai dua, tiga kali jer..pastu xpakai langsung dahh.. survey kat tenet, ramai yg cakap brand Avent ni ok..mmg btol..biler guna, xda sakit langsung..soft jerr...kalo ada sape2 nak beli barangan jenama Avent ni..bleh ke mom's paradise..dorang order terus dari luar..servis pon tip top..harga mmg termurah..

zAfrAn dA bErSunAt dI uSiA 2 bUlAn 20 hAri ~

Salam :)

Pada 1 hb june..Zafran telah menjadi lelaki sejati...huhu..kami sunatkan zafran kat klinik Noor Hajar di Seksyen 19 Shah Alam..memula tu xterfikir pon nak sunatkan awal..pastu kak balqis (kak iparku) sarankan suh sunat awal sbb nanti senang nak jaga..bby xyah pantang pape..minum susu jer, budak pon cepat matang dengan erti kata lain cepat cerdik..kalo kat negara arab pon mmg dorang sunatkan bby dorang awal2..sbb nnt masa sembahyang kalo tersentuh, xbatal solat..zaman nabi Muhammad saw pun sunat awal gak..dalam masa 7 hari..kalo nak masuk tempat belajar jadi al-hafiz pon dorang akan tanya da sunat ke blom..kalo blom, kne sunat dlu baru leh masuk...

Alhamdulillah zafran xnangis sgt masa sunat tu..cuma dia merengek jap masa kne bius..pastu da steady...doc pon senang je wat keje dia..doc ckp kalo budak besar mmg ssh nak sunat..sbb ada yg meraung bagai..dorang emosi..kalo bby mana nak emosi ke ape..huhuhu...aku wat kat klinik ni sbb dia gunakan teknologi smartklamp..so, xda rasa sakit sgt, xkene jahit, darah pon xda sgt...ibu sempat amik gmbar bird zafran kne sunat..hehe..

smartklamp ni kne buka lepas 2 hari disunatkan..

wajah ceria Muhammad Zafran :)

fLaSh cArD & sOfT bOoKs fOr ZafRaN ~

Salam..
Sebelum ni aku ada tinjau2 gak nak beli buku kat Zafran..nak ajar dia..pastu terjumpa blog baby geniuses..berkenan plak kat cloth books..tgk comeii jerr..order 1 set..hehe..ada 4 buku kesemuanya..gi alamanda ari tu..sempat beli flash card..sblm ni pon ada cari online..tapi mcm xmenarik jer.. Ni la first book dan flash card utk zafran..hehe..semoga zafran rajin belajar..dan ibunya pon rajin mengajar..hehehe

Zafran da khatam 3 kali da setakat ni..huhu..maklum la xda mainan lain lagi..

kE aLamaNdA ~

Salam...

tiga hari lepas..kami gi umah my bro yie kat Sungai besi..first time gi umah baru dia..bawa mama skali..mama tido umah aku satu malam jer..esk tu da nak gi KL..tido umah bro yie 1 malam,,esok tu xtau nak pi mana..aku cadangkan kat my hubby gi Alamanda..hehe..bleh jumpe my pren..

kat alamanda aku jumpe yon, sal dan kawan dorang..ada gak ajak mala dan groh..tapi masing2 ada keje...kami makan kat RASA..food court alamanda..lama da x gi sana..sal sempat gak bergambar ngan Zafran..

Zafran wif aunty Sal

Masa ni Zafran steady jer..pastu merengek-rengek..nak tido agaknye..last2 tertido atas riba ayahnya..hehe..ibu lak best jer borak ngan kawan2..hihihi...bila lagi ibu nak dpt peluang mcm ni kan..ayah kena paham larr..muahahaha...

Pas makan2 kitorg pun menuju ke destinasi masing2...dalam perjalanan ternampak busha utk bby..ape lg..beli satu jer..hehe..then,aku ke bilik bby sbb nak salin pampers bby..hubby ke surau.. pastu kami menuju ke MPH sbb nak beli flash card utk bby..nnt leh ajar bby.. :)

Destinasi seterusnya nak round2 putrajaya dan nak jumpe mmber2 lain..memandangkan tuan punye umah yg kami nak berteduh tu suh smpi lepas maghrib..xsampai round mana2 pon lagi..abg ismail call suh datang umah terus..huhu...lau x..leh jumpe mala dan groh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bLoG uNcLe

uncle punya blog

Waktu Solat! Jom Menunaikan Solat di Awal Waktu :)

cLOcK

c0uNtEr

free html visitor counters

cLiCk mE

MuHaMMaD zAfRaN

MuHaMMaD zAfRaN

aBouT ME

My photo
pASIR mAS, kELANTAN, Malaysia
Now, staying at Taman Bertam Perdana, Melaka, Malaysia. A 30th years old. wife of Mohd Khuzaifah and work at home. Join Shaklee pada 25 Jun 2012, dari group JUTAWAN (PM Cery), S2U (PM Iffah Anuar), MSE (Master Nadiah). Mom of Zafran & Zara :). You can call me Wani :)

I f0ll0w U, U F0ll0w mE

FolL0wERs

My Other Blog

PoPuLaR PosTs

wanipc. Powered by Blogger.