j0m rEgIstEr HeArTbEaT..CLicK --> sIgN uP --> $$$

** j0m k0nGsi LinK k0rAnG dI SinI! =) **

0uR fAmiLy

Usia perkahwinan kami ;)

Cuti-cuti Malaysia di Kuching, Sarawak Part II

Assalamualaikum :)

hmm...ni nak sambung citer ari tu..kat Kubah Ria Wani makan laksa sarawak..masyaAllah..sedap! kalo dlu pernah makan orang semenanjung yang buat..tapi ni, pior org Sarawak tau..lain sgt rasanya..lagi sedap! serius! Ayah Zafran plak makan nasi goreng ayam..pon sedap!

 Laksa Sarawak yang nyaman!

Nasi goreng ayam :)

After gi Kubah Ria, kami round2 bandar Kuching..kali ni da xguna GPS...wat macam bagus jer..hihihi..pastu, kami balik semula ke hotel. Malam tu kami kuar gi 
v
v
v
v
v
v
Kg. Boyan

Kami gi Kg. Boyan ni naik kereta dalam 20 minit + sesat (dari bandar Kuching)..hehe...sebenarnya bleh naik perahu atau boat dari Waterfront..5 minit jer bleh smpi..huhu..malam2 kan takut jgk nak naik boat..

Rata2 penduduk Kg Boyan ni ramai yang beragama Islam..Azan berkumandang di sana sini..kalo ada yang nak wat maksiat pon mungkin akan fikir 2 or 3 kali...

kat sni ada jual kek lapis yang glamour tu.."Kek Lapis Dayang Salhah"..

Kalo nak makan2 pon banyak jer pilihan..memang sempoi la kalo nak lepak sni malam2...dengan ditemani angin sepoi2 bahasa dari sungai Sarawak...huhu...

Fridge magnet (FM) pon leh dapat dengan harga yang murah.

Gambir Sarawak pon ada jual. Apa lagi? hehe..nnt datang sendiri lah!!

Nasi goreng terubuk ikan masin

Memang best nasi ni...Cubalah..hehe..Ikan masin tu dia goreng garing..kalo x alamatnya xtermakan la sebab banyak tulang :) Harga pon leh kata murah jgk la. mcm makan kat kedai biasa2. yang mahalnya kat sni kalo malam2 dia nyer view.... menarikkkkkkkkkk..warna-warni dengan lampu2 bandar kuching yg boleh dilihat dari Kg Boyan ini. Seberang je tau!

Alhamdulillah...dah kenyang...apa lagi..balik tido ler..hehe..Zafran lpun duk merengek jer..ngantuk agaknya...

So, hari ke-3 bersambung di next entry...part yg paling kelakar dan akan ingat sampi bila2..haha..wat malu jerr! ;P

Cuti-cuti Malaysia di Kuching, Sarawak

Assalamualaikum wbt..

Hi, sebelum ke Sarawak..Wani kena stay kat umah abg dlu kat Sg. Besi sbb hubby ada team building kat Sungkai, Perak...2 malam jer..pastu terus naik belon ke Sarawak :)

Sampai kat airport Kuching, dah ada org tunggu...bro pemilik kete sewa...kami sewa kete viva..kereta baru lagi..alhamdulillah...

Destinasi seterusnya, kami pi hotel yg dah booking tu ler...hehe..hotel murah2 aja..area hotel grandcontinental kat Jalan Ban Hock...

Pas simpan2 barang, kami ke Masjid Negeri Sarawak...tercari2 jgk laa...sbb masa tu GPS tunjuk merapu jek..haha..kami tersilap pergi ke Majlis Bandaraya Kuching..kami ingatkan Masjid Negeri..lawak betol...yer lah kan...punyer nampak macam masjid dari jauh..pastu plak terletak tinggi je atas bukit...

Tpi jumpa jgk la masjid yg dicari tu :)

 Masjid Jamek Negeri Sarawak. Pemandangan dari dalam.


Lepas tu, kami gi round2 bandar kuching...singgah di Sarawak Plaza...asalnya nak cari main bazzar..tapi xjumpa..haha..beli biskut2 wat bekal kat hotel nanti...

Dalam ni xda apa sangat...jual2 mcm biasa jer...kalo nak gi shopping complex, baik gi The Spring..tapi kami xsempat pi..

Membeli belah apa yg patut, then terus balik hotel...ari first ni kami xjalan banyak tempat sangat..just nak familiar ngan jalan di Kuching ni jer...round2 suda...malam xkuar sbb hujan...So, ZZZzzzZZzz la jawabnye..

Hari ke 2, kami ke Damai Central...cantik pemandangan kat sini...berhadapan dengan Kg. Budaya Sarawak..Zafran bukan main seronok lagi..sbb ada kawasan yang lapang yang membolehkannya bebas..hehe...ibu dan ayah duk terkejar2 je laa...

Pemandangan di Damai Central..sangat mendamaikan :D


 budak happy!!! :D seronok sangat dia..kami datang pagi..suasana dia memang best...bagi sapa2 bercadang nak gi ke Damai central ni, better gi pagi sbb dalam kul 11 pg mcm tu, ada pertunjukan tarian kat Kg. Budaya...nak masuk ke Kg. Budaya tu dikenakan tiket RM60 bagi dewasa...


 Kg. Budaya Sarawak...just jalan kaki je dari Damai Central..dekat je...opposite side...


Gunung santubong...Subhanallah..cantik pemandangan ciptaan Allah...gambar ni kami amik dari Jambatan santubong...on da way balik ke Kuching.


Lepas tu, kami singgah di Kubah Ria...kat sni banyak gak jual2...ada food court yg besar..banyak pilihan makanan...


 Suasana di Kubah Ria waktu tengah hari...kalo nak pergi, gi waktu petang..lagi ramai orang dan kedai banyak yg buka..kat sni pon leh dapat kek lapis..

Okies...nanti wani sambung lagi yer di next entry :)

papaii...

Jumpa kawan-kawan kat umah pengantin baru :)

Assalamualaikum wbt..

Hi, 1hb July ari tu kami ke Putrajaya...nak gi umah pengantin baru...hehe..ada wat makan2 skit...pengantin baru masak tau kalo nak tau...hehe..bertuah je rasa :)

Dalam kul 4 ptg kami sampai...makanan dah terhidang di meja..hehe..lepas kami sampai, anim plak sampi dengan hubbynya...kawan2 ofis mate pengantin baru (yon) pon ada...da lama xtgk yon..berseri2 nampaknya..maklum laa kan..hikhikhik...

Zafran, anak kesayangan I tu...bukan main seronok lagi...ke hulu ke hilir...aduss..tapi sib baik ayahnya ada..hehe..biasa laa anak laki..aktifff... :)

Kami dah siap makan, sampai plak Mala, Nazrin dan anaknya Balqis... Kami sembang, gelak ketawa..hehe.. as usual la kan..hihi..

Masa nak balik tu, Kak Lid dan Aini plak sampi...sempat gak la borak2...punya la syok duk makan, sembang2..sampai terlupa nak amik gambar...masa melangkah keluar tu baru cakap..hahaha...ape ke ngoks lah kan...hehe

 From left : Aini, Kak Lid, Wani & Zafran, Mala & Balqis, Yon (pengantin baru)
Anim xda dalam pic ni sbb da balik :(


Zafran & Balqis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bLoG uNcLe

uncle punya blog

Waktu Solat! Jom Menunaikan Solat di Awal Waktu :)

cLOcK

c0uNtEr

free html visitor counters

cLiCk mE

MuHaMMaD zAfRaN

MuHaMMaD zAfRaN

aBouT ME

My photo
pASIR mAS, kELANTAN, Malaysia
Now, staying at Taman Bertam Perdana, Melaka, Malaysia. A 30th years old. wife of Mohd Khuzaifah and work at home. Join Shaklee pada 25 Jun 2012, dari group JUTAWAN (PM Cery), S2U (PM Iffah Anuar), MSE (Master Nadiah). Mom of Zafran & Zara :). You can call me Wani :)

I f0ll0w U, U F0ll0w mE

FolL0wERs

My Other Blog

  • Tonsil Mengecil - Tonsil MengecilBagi nutriferon kat anak baru seminggu. Dah nampak makin kecil. Alhamdulillah. :) *Siapakah yang perlu ambil Nutriferon?* 1. Mereka yang ...
    1 month ago

PoPuLaR PosTs

wanipc. Powered by Blogger.