j0m rEgIstEr HeArTbEaT..CLicK --> sIgN uP --> $$$

** j0m k0nGsi LinK k0rAnG dI SinI! =) **

0uR fAmiLy

Usia perkahwinan kami ;)

kHusYuk DaLaM sOlAt ~

Salam semua :)

Apa kabar?? sihat?? moga2 semuanya sihat dan berada dibawah lindungan Allah swt hendakNya..Amiin..

Tadi tengok Tanyalah Ustaz @ TV9..tajuk Khusyuk dalam solat.. aku tertarik dengan soalan yang ditanya oleh seorang pelajar kepada ustaz..lebih kurang macam ni la "Ustaz, benarkah Allah swt menjawab setiap pertanyaan kita dan berkata-kata dalam solat juga dalam surah Al-Fatihah yang di baca?" Ustaz tu jawab "Ya..dalam internet kalo nak tahu taip 'Allah jawab Al-Fatihah' "..panjang huraian Ustaz tu...aku search kat google cari..jumpa kat sini.

Al-Fatihah – dibahagi dua dengan Allah .

Allah berfirman dalam hadith Qudsi ;

Fatihah itu , bahagi denganKu dengan hambaKu dua .

Bila kita membaca Surah Al-Fatihah dalam solat dengan khusyuk, maka berkata-katalah kita dengan Allah swt, seperti berdialog.

Kalau hambaKu kata ; Bismillah ar-rahman ar-rahim dengan khusyuk .

Allah jawab ; hambaKu puji aku .

“ Alhamdulillahi rabbil ‘aalamin .”

Allah jawab ; hambaKu puji aku lagi .

“ Ar-rahman ar-rahim ”

Allah jawab ; lagi puji aku .

 “ Maliki yaumiddeen .

Allah jawab ; “ hambaKu sudah mengaku ada Qiamat .

“ Iyyaakana’budu wa iyyakanasta’in ”.

Allah jawab ; hambaKu sudah mengaku dia akan sembahKu dan dia akan meminta tolong hanya denganKu .

“ Ihdinas sirotol Mustaqim ...”

Allah jawab ; HambaKu minta jalan yang baik , dan Aku mesti bagi kepadaNya . Mesti Aku terima apa yang hambaKu pinta .

Wallahu'alam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bLoG uNcLe

uncle punya blog

Waktu Solat! Jom Menunaikan Solat di Awal Waktu :)

cLOcK

c0uNtEr

free html visitor counters

cLiCk mE

MuHaMMaD zAfRaN

MuHaMMaD zAfRaN

aBouT ME

My photo
pASIR mAS, kELANTAN, Malaysia
Now, staying at Taman Bertam Perdana, Melaka, Malaysia. A 30th years old. wife of Mohd Khuzaifah and work at home. Join Shaklee pada 25 Jun 2012, dari group JUTAWAN (PM Cery), S2U (PM Iffah Anuar), MSE (Master Nadiah). Mom of Zafran & Zara :). You can call me Wani :)

I f0ll0w U, U F0ll0w mE

FolL0wERs

My Other Blog

  • Tonsil Mengecil - Tonsil MengecilBagi nutriferon kat anak baru seminggu. Dah nampak makin kecil. Alhamdulillah. :) *Siapakah yang perlu ambil Nutriferon?* 1. Mereka yang ...
    1 month ago

PoPuLaR PosTs

Blog Archive

wanipc. Powered by Blogger.