j0m rEgIstEr HeArTbEaT..CLicK --> sIgN uP --> $$$

** j0m k0nGsi LinK k0rAnG dI SinI! =) **

0uR fAmiLy

Usia perkahwinan kami ;)

TaMaN bUKiT sErINdIT...

Salam...
Pagi2 rasa cam nak amik angin segar...ckp ngan hubby nak gi tempat org2 joging..hubby bawa kat Taman rekreasi bukit serindit...ramai gak orang..ada senaman aerobit...kami jalan2 je..sbb aku xleh berjoging..ade baby kat dalam perut..hehe..rupa2nye tempat ni luas..ingatkan kecik jee..orang ramai bleh berjoging smpi kawasan dalam...time aku gi tu baru pas hujan..so xader angin yang bertiup sgt...
aik...sape ni??? hahaha

Siap ada tasik..luas kawasan ni...

Lepas lepak2 sni..kami gi makan kat warung berdekatan..makan roti canai...sedappp...=D

H0neym0on @ K0ta KiNAbaLU sAbAH fOr 2nD tImE...

Salam,
Da lama rasanya daku xberblog..hehe..ni nak citer aku n my hubby gi second honeymoon..tiket da tempah lama..sblm kawin lagi..ngeh..ngeh..dlm bln 4 camtu aku tempah..time tu memang murah...sehari sblm bertolak ke KK, kami tido kat umah mak sedaraku di Nilai..pagi2 buta lagi aku, hubby n cik nan gi airport sbb nak kne check in awal katenye 2 jam sebelum..tiket kami kul 0800 am...so, sblm Subuh lagi aku gerak..kelakar giler..hahaha... smpi jer kat LCCT, kaunter xbukak lagi untuk ke KK..haha..katanye kul 6.30 pg bleh laa kalo nak check in...so, kami pon tunggu smbhyang subuh dlu...then baru g check in balik...

ngantok ke bang?? hikhikhik...

Hubby ku smpi tertido2 dlm flight..almaklum laa lama giler..first time aku naik flight lama..2 jam stgh..paling lama aku naik flight sblm ni pon dlm 1 jam jer..hmm..buhsan yang teramat..sib baik ada bby merayau2 dlm flight tu..leh jgk hilang kan bosan aku...hmm...Kami tiba di lapangan terbang KK dalam pukul 10.30 pg..then tunggu kete sewa sampi dlm kul 11..kami sewa kete kancil je..jimat..hehe..perut ku dah berbunyi..lapor..kami drive berpandukan GPS..sib baik handpone hubby ada GPS..xlah kami sesat... cari punyer cari tempat makan...tiba2 nmpak tempat penginapan yg kami booking..aper lagi..trus ke sana coz nak letak barang2..nama tempat penginapan kami tu Kota Kinabalu backpackers..budget punyer tempat..tapi aku suka duk situ coz bersih dan selesa..harga pon berpatutan..=) lepas solat zohor + asar (jamak) kami pon bergerak keluar...dengan kebolehan GPS yg kami ada...cari laa tempat2 menarik yg ada kat bandar KK ni...tup2 kami ke Sunday Market..

@ Sunday Market - Gaya Street
Kalo datang kat sni boleh jadi giler sbb byk sgt mutiara yang dijual..harga pon berpatutan..yg kelakarnye..first time masuk kat sni..aku n my hubby terus je borong gelang mutiara..kami lupa nak survey2 dlu..sib baik akak tu bg harga murah...aku beli untuk mama, adik2, sdara mara..huhu... my hubby plak beli butang baju melayu mutiara..cantik sgt...

KK City
Ni pemandangan bandar KK..cantik dan bersih..gambar ni aku amik dari dapur tempat kami menginap..kat KK pemandu dia berhemah..jarang nak jumpa pelumba..kalo kat semenanjung..hmm..hampeh..huhu..tapi kat sni traffic light kurang..dorang guna sistem roundabout..so, kalo tersilap jalan..sng laa kami nak patah balik..hahaha...

Keesokan harinye my hubby ajak gi Karambunai..xder masalah ke sana sbb kami ada GPS..hihihi...aku laa co-pilot nyee...ke sana amik masa lbh kurang 30 minit jgk...kami lalu UMS..mak ai..besar sungguh UMS ni..aku lalu je..xmasuk dlm pon...gambar kat atas tu kat Lagoon park karambunai...nak masuk tempat ni kne bayar RM 10..tapi kami xbyr sbb kami nak tgk2 jer kejap pastu nak amik gambar..hahaha..sib baik org yg jaga kat situ bg masuk...tempat ni nice..tapi kalo dtg reramai wat BBQ..lagi best...tempat pon bersih..pemandangan cantikk..

Lepas ke Lagon Park..kami ke Karambunai Resort...mak aii..ramai betol mat salleh kat sni...mcm dia nyer tempat lak...tapi aku suka tempat ni sbb decoration cantik...pemandangan pon cantik..dekat pantai..ramai mat salleh seksi2 duk berjemur..muahaha.ape lagi..skodeng lerr...=P

Then, kami ke Tanjung Aru Beach...aku suka tgk gmbr kat atas ni..pokok n akar2nyee..kat sni biasa2 jer..sbb kat tempat au pon ada pantai camni..malah lbh cantik..hahaha...(berlagak plak) =P

Aku xpuas lagi bergambar...so nampak kat tgh2 bandar KK ni ada dolphin...suh hubby aku berhenti kete jap nak amik gmbr...kat sni ramai yg lepak2..cantik gambar ni..aku sukaaa...(latar belakangnye yg cantik..ocayy)

Kami xtau nak gi mana...huhu..nak gi pulau, xleh naik boat coz aku pregee..riso kat baby..kalo ikot kan ati mmg nak gi...hehe...kat sana xder ferry..yg ada boat jerr..aku xberani nak amik risiko...syg bby dlm perot nii...anak ibu dan ayah syg...=) Gambar kat atas tu kat Tanjung Aru Beach 1...ada pokok besar sgt..pastu akar2 keluar..mcm raksasa..takot pon ada...rasanye pokok ni da beratus tahun agaknyee...

Ni kat Jesselton Point...kat sni laa kalo nak naik boat gi ke pulau2...tempat ni hidup kalo waktu malam..byk kedai2 dan bleh lepak2...masa ni dah pregnant 4 bulan...tapi perut kecik xnmpk sgt...

Ni laa boat2 yg diguna utk mengangkut penumpang ke pulau2...ni saje je kami amik gambar sbb cantik pemandangannyee..sunset...=)

Kami ke KK 4 hari 3 malam...aku cadangkan kalo nak ke sni..xyah laa lama2 cam aku ni..smpi rasa bosan dah..haha...amik 2 or 3 hari da cukup...1 hari shopping, 1 hari ke pulau..ok laa tu..hehe..

~END~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bLoG uNcLe

uncle punya blog

Waktu Solat! Jom Menunaikan Solat di Awal Waktu :)

cLOcK

c0uNtEr

free html visitor counters

cLiCk mE

MuHaMMaD zAfRaN

MuHaMMaD zAfRaN

aBouT ME

My photo
pASIR mAS, kELANTAN, Malaysia
Now, staying at Taman Bertam Perdana, Melaka, Malaysia. A 30th years old. wife of Mohd Khuzaifah and work at home. Join Shaklee pada 25 Jun 2012, dari group JUTAWAN (PM Cery), S2U (PM Iffah Anuar), MSE (Master Nadiah). Mom of Zafran & Zara :). You can call me Wani :)

I f0ll0w U, U F0ll0w mE

FolL0wERs

My Other Blog

PoPuLaR PosTs

wanipc. Powered by Blogger.