j0m rEgIstEr HeArTbEaT..CLicK --> sIgN uP --> $$$

** j0m k0nGsi LinK k0rAnG dI SinI! =) **

0uR fAmiLy

Usia perkahwinan kami ;)

eHem :) gUmbIRA nIh :P ~

Salam :)

Pg tadi aku tgk TV9..ada jemputan org Habib Jewel dorang wat sale..1 gram diskaun RM8...kalo harga terkini 1 gram RM173...so, after promo dapat la RM165/gram...3 hari je..smlm, hari ni dan esok..pastu bg tau hubby habib ada wat promo..tapi dia wat donno je..myb ngantuk sbb blik keje..so,layan xlayan jer laa...huhu..

Ptg td ajak hubby gi Maydin, MITC..saje jer sbb aku nak amik subang free dari Wahchan sempena pembukaan..subang free ni untuk 300 yg terawal...tapi kne tunjuk sms yg dorang hantar...sib baik ada lagi subang free tu..kalo x, melepas lorr..hikhikhik...subang mutiara biasa jer..xper laa asal free :P

Aku tgk2 gelang tangan..terliur laa plak..ntah nape..huhu..kalo dlu mmg xsuka pakai brg kemas nih..siap kne marah ngan mak lg.. tgk2 jo la..nak beli xmampu den..huhu..so, kuar dari kedai wahchan dgn sepasang subang mutiara free..hakhakhak...

Jalan2..tetiba org habib jewel tahan kitaorg suh masuk kedai..katanye ada promosi..mmg aku tahu pon sbb da tgk tv9 pg tadi..aku mcm nak xnak jer..tapi MAHU..huahuahua..aku pon tgk2 laa rantai tangan..cantik gak..hmm...tp xberhajat nak beli pon...tetiba hubby suh org tu wat kuar rantai tgn dan letak kat tgn aku..dlm ati "hai..nak beli ke?? kekeke"...pastu tanye.."berkenan yang mana??"..terkejut jgk..mimpi ke nih..muahahha...OK, kalo da mcm tuh..maksudnye mmg nak beli la kan..aku pon ape lg..sakan memilih..hehehe..tuh laa sape suh en hubby wat surprise..hohoho...



sblm tu..ada byk lg yg aku berkenan..tapi ni antara yg best..
pilih punyer pilih..lastly amik yg ni...
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


hubby berkenan yang ni sbb lebih padu katanye..aku ikot jer..alang2 org nak beli kan..wat pe nak byk songeh..hahahha btol x? :P


mEngEmbIrAkAn hAtI iBu bApA (jIkA mAsiH aDA) ~

Assalamualaikum :)

Tengok pada tajuk tu macam nak bagi kaunseling je kan..muahaha...bukan ape..aku sebenarnye xsanggup nak tgk ibu bapa yang terasa hati dengan anak2 mereka..bukan nak kata aku ni baik sangat..aku pon byk gak wat salah ngan dorang..lebih2 lagi ayah aku dah kembali ke rahmatullah..(al-fatihah)..semoga arwah memaafkan segala salah dan silap aku selama aku berada disampingnya..dan semoga arwah berada bersama orang2 yang beriman dan beramal soleh...amin.. sekarang aku hanya ada seorang ibu..hargailah mereka selagi mereka masih bernyawa...

Aku teringat satu peristiwa yg mana sorang pakcik ni mengadu..dia cakap anak dia ni xpenah pon bagi duit sejak kerja..xpenah merasa duit satu sen pon dari anaknya..sedihkan..pastu dia cakap lagi...dlu gaji pakcik RM600 jer..boleh bela dia smpi besar sehingga berjaya masuk universiti dan sekarang jadi cikgu..kalo nak banding gaji pakcik mula2 kerja ngan gaji anak pakcik skg ni mmg jauh beza...hmm..sedih plak aku dgr..rasa nak menitis air mata.. yer la sbgai anak, kita kena la mengembirakan hati ibu bapa kita..dorang bukannye nak sgt duit kita tu..cuma nak kan perhatian dan merasa sedikit kegembiraan jer...aku tgk mata pakcik tu berkaca-kaca...

Untuk pengetahuan..mak aku pon dgr jgk citer pakcik tu..bila pakcik tu balik dari umah aku jer..mak aku pon citer laa..arwah ayah aku ni bukan main gembira lagi masa aku bagi duit kat dia RM200..masa tu aku praktial jer..pastu dapat laa duit elaun RM600...dua ratus tu pon aku bagi sebab nak bayar balik duit yg aku pinjam..huhu...arwah ayah ni asyik tunjuk2 duit tu dia cakap.."ni duit wani bagi.."..sambil senyum2..pastu duk ulang ayat tu byk kali..hahaha..nak cakap betapa gembiranye dia dapat duit dari aku..padahal duit aku pinjam..tp tu first & last aku bleh kasi..sbb ayah aku dah xda :(

Kepada yang masih ada mak dan ayah..gembirakan lah hati mereka dengan ape cara skali pon..kerana di situ lah datangnya keberkatan...insya'allah...

sKaNe dTg uMaH ~

Assalamualaikum :)

Hmm..semalam skane (paksu aku) n family dtg umah...katanye saje nak jln2 Melaka..aku happy sbb sblm ni pon ada terdetik dlm ati..xda ke sedara mara aku nak dtg umah nih..hehe..bkn ape..rasa cam buhsan sajaa..ptg smlm dorang smpi..tido umah 1 malam jer..tadi baru dorang balik..tp xpuas ati gak la sbb xdpt bawa dorang jln2 kat Melaka ni sbb hubby keje..kalo plan awal2, bleh hubby amik cuti :( ni pon last minit dorang plan nak dtg..pg tadi ingatkan leh la gi jln2..tetiba plak kete skane rosak..so, terpaksa la baiki kete dlu..lama gak baiki kete..dari pagi smpi ke ptg..hadooii..dalam kul 4 lbh baru siap.. skane ckp nak gi taman2 kat ayer keroh ajer laa..on da way balik ke nilai..esok dah keje..kalo x, bleh stay satu mlm lagi kat sni..xper laa, nnt next time kite plan baikk punyerr...insya'allah...rasa sedih jgk sbb xleh jln2 ngan dorang :(

zAfRan sUkA mAsUk tAnGAn dLm mULuT~

Assalamualaikum :)
Hobby baru Zafran..suka masuk tangan dalam mulut..huhu...bila dia wat masuk tangan dalam mulut jer mesti aku akan alihkan..bukan ape..xnak dia terbiasa wat camtu..tapi dia suka..kalo nak nangis je, masuk tgn dlm mulut...so, xjd nangis..huhu..bgs jgk..sng keje ibu :p


xYaH mAsAk ~

Assalamualaikum :)

hehe...ari ni xyah masak..sbb gas dapur da abis..huhu...xsempat nak tukar lg..so, pg tadi beli nasi kerabu dan nasi lemak..hmm... makan nasi bungkus ajo laa.. mlm td hubby wat balik stok roti... roti ikan bilis dan coklat...makan yg tu jer laa ari nih... sblm ni ada aiskrim dalam peti..hbby borong guna kupon tmpt keja dia kasi..besttt dpt byk aiskrim...


ni pon roti borong gune kupon jgk :)

zAfrAn bAcA bUkU ~

Salam :)
Anak bujangku Muhammad Zafran..hehe..kalo dia nangis2 aku tunjuk jer buku..mesti diam punyerr..hehe..suka sgt tgk cloth books dia tuh...skg nih dah pandai pegang2..tangan kiri dia tu..bukan main laju lagi..cepat je kalo nak capai ape2 pon..

Ibu suka tgk Zafran pegang buku..ibu harap Zafran suka baca buku smpi bila2 tau :)


Anak ibu baca buku sampi tertido :)


SHaRe ~

Aku berkenan dengan kata-kata Prof Ungku Aziz ni...just nak share ngan kwn2..


Anda terletak pada no berapa?? tanyalah diri sendiri :)

haRi inI ~

Assalamualaikum...
hmm..busan ni..sambil tunggu hubby balik, nak menaip la jap..hehehe..ptg tadi aku wat ape yerr??...ari ni hubby xkeja, esok pon xkeja..horayyy.. so tadi ingatkan nak gi public bank..pastu xjadi sbb da lewat..best sgt tgk cite Marimar...muahaha..so,kami decide nak gi tgk perabot pastu nak gi tesco..pampers zafran da abis n beli barang2 dapur.. memula kami gi kat recycle perabot.. tgk meja utk letak kat dapur nnt..meja hiris bawang, potong sayur..hihi...aku berkenan kat meja bulat tu..meja tu best sbb bleh wat bujur atau bulat..kalo ramai orang, bleh buka meja tu jadi bujur..meja tu ada 6 kerusi..pastu ada satu lagi meja tinggi skit mcm Inggeris style...hubby suka yg tu sbb kecik skit banding meja yg aku suka tu...ada 4 kerusi...pastu pikir2 nak letak kat dapur je kan..meja Inggeris style tu pon ok sbb xmakan byk ruang...lg pon nak wat potong sayur jer kak...muahahha...Aku suka jgk yg Inggeris style tu sbb kerusi tinggi n bleh pusing2..hehe..lagi satu hubby nak beli coffee table..nak matching ngn sofa yg da ada kat umah ni...tgk kayu dia tahan..kat atas letak kaca..cantik.. barang2 recycle ni pon cantik2 xperlu beli perabot baru pon sbnrnye..kalo nak jimat laa...haha..kebanyakan barang yg kat kedai tu dari Singapore..yg aku suka kedai ni sbb dia cantikkan balik perabot tu n kalo kita nak suh dorang sembur or cat warna yg kita suka pon boleh...esok meja dapur n coffee table smpi..

Gi tesco tadi zafran da pandai wat bunyi..mcm nak bercakap ngan org2 dlm tesco tuh..huhu..kakak kat timbang sayur tu pon tegur dia..da laa wat masuk tgn dlm mulut..xtau ape yg dibebelnya...hehe..anak ibu da besar :)

Eh..mana cik abang ni xbalik2 lagi... ok laa..papaiii~

Album KaWiN ~

Salam :)
Da lama xwat n3...tajuk kat atas tu cam kelakar je kan..huhu.. da lama kawin tapi kitaorg baru nak wat album kawin..kitaorg xupah cameraman pon time kawin ari tu..so cam x xcited sgt la nak wat album kawin nih..teruk x? :p orang lain bukan main lagi kan..aku ni jenis yg selamba jer..kalo ada..ada la..xda pon xpa..jenis yg xkisah sgt..hihihi...masa nak kawin ari tu hubby suh aku tempah cameraman..tp disebabkan masa da suntuk..adik aku jer la jadi cameraman..hahaha... gambar yg adik aku amik teramatlah cantik sehingga aku n hubby edit2 sendiri je bg tambah lg kecantikan gambar tu :p..album guna hadiah kawin yg kawan2 kasi..:) da jimat kat situ kan.. rasa cam seronok lak susun2 gambar dlm album walaupon da lama kawin dan dah dapat sorang anak..muahahaha...gambar zafran pon ada gak cuci..xsabar nak masukkan dalam album ni..thanks yea sape yg kasi album nih :)

RuMahkU..rUmAHmU jUa..BaiTi JannAti~

Salam...
Da lama survey2 umah ni...nmpknye rezeki nak dpt umah hmpir kunjung tiba..alhamdulillah...rezeki Muhammad Zafran..amiin.. Umah yg kami berkenan tu dkt je ngan bandar..boleh dikatakan area bandar la jgk..dkt ngan highway..nak gi mana2 pon dekat je..ye la, Melaka bukannye besar mana pon..huhuhu...xtau bleh duk sblm raya or pas raya...skg tgh nak beli lampu..beli sikit2 xrasa sgt..nnt nak beli benda2 lain lg..pening gak camne nak decorate umah ni..paling semangat adalah ayah Zafran..hehe..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bLoG uNcLe

uncle punya blog

Waktu Solat! Jom Menunaikan Solat di Awal Waktu :)

cLOcK

c0uNtEr

free html visitor counters

cLiCk mE

MuHaMMaD zAfRaN

MuHaMMaD zAfRaN

aBouT ME

My photo
pASIR mAS, kELANTAN, Malaysia
Now, staying at Taman Bertam Perdana, Melaka, Malaysia. A 30th years old. wife of Mohd Khuzaifah and work at home. Join Shaklee pada 25 Jun 2012, dari group JUTAWAN (PM Cery), S2U (PM Iffah Anuar), MSE (Master Nadiah). Mom of Zafran & Zara :). You can call me Wani :)

I f0ll0w U, U F0ll0w mE

FolL0wERs

My Other Blog

  • Lemak Baik - Antara banyak-banyak lemak, lemak apa yang sihat dan diperlukan oleh badan kita? Lemak ni ada lemak jahat dan lemak baik tau!Lemak baik tu adalah asid l...
    2 weeks ago

PoPuLaR PosTs

wanipc. Powered by Blogger.