j0m rEgIstEr HeArTbEaT..CLicK --> sIgN uP --> $$$

** j0m k0nGsi LinK k0rAnG dI SinI! =) **

0uR fAmiLy

Usia perkahwinan kami ;)

oBiMin PluZ~


Inilah dia Obimin Pluz yang aku kena makan tetiap hari...sib baik 1 biji setiap hari...aku ni jenis yg ssh nak telan ubat..tapi disebabkan si kecil dlm perutku ni..terpaksa laa juga ku telan..huhuhu..aku dapat ubat ni time gi wat check up kat Klinik Amar di Bukit Katil, Melaka..doc kat situ syorkan aku makan ubat ni..katanya bagus untuk pertumbuhan otak baby...baby jadi cerdik..sbb dlm obimin ni mengandungi DHA+EPA...



Setiap tablet mengandungi:
•Vitamin A: 3.000 unit USP
•Vitamin D: 400 unit USP
•Vitamin C: 100 mg
•Vitamin B1: 10 mg
•Vitamin B2: 2.5 mg
•Vitamin B6: 15 mg
•Vitamin B12: 4 mcg
•Nicinamide: 20 mg
•Kalsium Panothenale: 7,5 mg
•asid folat: 1 mg
•Ferrous Fumarat: 90 mg
•Kalsium laktat 250 mg
•Tembaga: 100 mcg
•Iodin: 100mcg.

Masa aku check up kat hospital kerajaan plak..doc kasi asid folic, iron tablet, vitamin B..banyak betol ubat nak kena makan..hmm...kalo makan Obimin Pluz ni just 1 tablet je sehari...melalui research yang aku wat..Obimin ni menggabungkan ketiga-tiga ubat yang hospital kerajaan kasi..so, sekarang ni..aku xyah laa makan byk2 ubat..just Obimin ni jer...Obimin ni pn cepat untuk proses pertambahan darah..in case HB rendah...


2 comments:

sue 28 December 2010 at 21:18  

Makan ubat hokey...jg kesihatan..(^_^)

~wani~ 29 December 2010 at 22:37  

yer kak =) tq..tu laa..ssh btol nak makan..hehe..tadi gi chek kat klinik..HB rendah lg..huhu..ssh btol nak naikkan HB ni...hmm..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bLoG uNcLe

uncle punya blog

Waktu Solat! Jom Menunaikan Solat di Awal Waktu :)

cLOcK

c0uNtEr

free html visitor counters

cLiCk mE

MuHaMMaD zAfRaN

MuHaMMaD zAfRaN

aBouT ME

My photo
pASIR mAS, kELANTAN, Malaysia
Now, staying at Taman Bertam Perdana, Melaka, Malaysia. A 30th years old. wife of Mohd Khuzaifah and work at home. Join Shaklee pada 25 Jun 2012, dari group JUTAWAN (PM Cery), S2U (PM Iffah Anuar), MSE (Master Nadiah). Mom of Zafran & Zara :). You can call me Wani :)

I f0ll0w U, U F0ll0w mE

FolL0wERs

My Other Blog

  • Tonsil Mengecil - Tonsil MengecilBagi nutriferon kat anak baru seminggu. Dah nampak makin kecil. Alhamdulillah. :) *Siapakah yang perlu ambil Nutriferon?* 1. Mereka yang ...
    1 month ago

PoPuLaR PosTs

Blog Archive

wanipc. Powered by Blogger.