j0m rEgIstEr HeArTbEaT..CLicK --> sIgN uP --> $$$

** j0m k0nGsi LinK k0rAnG dI SinI! =) **

0uR fAmiLy

Usia perkahwinan kami ;)

MeMbELi bArAnG DaPuR @ fAmILY sT0rE, dUy0nG..mElAkA

Salam =) hi hi...
Semalam aku n hubby gi beli barang-barang dapur...hampir 2 minggu skali kitaorg gi Family Store ni..cuma beli brg2 dapur je..coz harga kat sni bole tahan murah..aku ni bole di kategorikan masih baru lg kalo nak beli brg2 dapur ni...hihihi...sib baik aku n hubby ni sama saja..muahahaha...so, kammi kne belajar =)...best jgk tgk2 brg apa yg nak dibeli..aku mmg nak kenal buah keras ni mcm mana..smpi aku search dlm tenet..muahaha..nak tgk rupanyer camne..kat kedai tu..aku tercari2 mana buah keras nii..skali ternampak..haaa..ni la buah keras..yahoo..kekekeke...wat malu jer..tetiba hubby aku menyampuk..ooooohh ni laa buah keras?? tapi camne ayg tahu?? hihihi...aku ckp..tanyalah pakcik google..wakakakaka....tapi kat tanda harga tu..memang ada tulis buah keras... kalo ada sape2 yang xkenal buah keras sama cam aku..ni aku amik gambarnya...zazzzzz...

Buah Keras

Dalam Bahasa Inggeris dipanggil Candlenut, Candleberry, Indian Walnut, Varnish tree atau Kukui nut tree. Di Malaysia dan Indonesia, Buah Keras digunakan untuk membuat kuah yang pekat dan dimakan bersama-sama sayur dan nasi. Di Tonga sehingga hari ini, buah keras yang masak dipanggil sebagai tuitui dipukul sehingga menjadi pes tukilamulamu dan dipergunakan sebagai sabun atau syampu. Pada zaman kuno di Hawaii, buah keras dibakar untuk dijadikan lampu. Di Hawaii, Pokok Buah Keras ialah lambang kesedaran, perlindungan dan keamanan.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bLoG uNcLe

uncle punya blog

Waktu Solat! Jom Menunaikan Solat di Awal Waktu :)

cLOcK

c0uNtEr

free html visitor counters

cLiCk mE

MuHaMMaD zAfRaN

MuHaMMaD zAfRaN

aBouT ME

My photo
pASIR mAS, kELANTAN, Malaysia
Now, staying at Taman Bertam Perdana, Melaka, Malaysia. A 30th years old. wife of Mohd Khuzaifah and work at home. Join Shaklee pada 25 Jun 2012, dari group JUTAWAN (PM Cery), S2U (PM Iffah Anuar), MSE (Master Nadiah). Mom of Zafran & Zara :). You can call me Wani :)

I f0ll0w U, U F0ll0w mE

FolL0wERs

My Other Blog

PoPuLaR PosTs

Blog Archive

wanipc. Powered by Blogger.