j0m rEgIstEr HeArTbEaT..CLicK --> sIgN uP --> $$$

** j0m k0nGsi LinK k0rAnG dI SinI! =) **

0uR fAmiLy

Usia perkahwinan kami ;)

MaKaN tEnGaHaRIkU~

Salam =)
Makan tengahari ni aku masak...ngeh..ngeh..ngeh...masak ape?? haaa..simple2 jerr...hihi...menu tengahari ku bersama hubby adalah...

1. Ikan goreng (sib baik xhangus...=P)

Ni ikan selar..goreng biasa jer..letak garam dan kunyit ;)

2. Tempe goreng..ahakkss..huhu sumer goreng =P

Tempe ni aku potong2 jadi mcm dadu..pastu goreng letak kunyit n garam gaks..suka goreng garing..bila makan... rangup...aku belajar makan tempe ni masa belajar kat johor dlu..kat sana kan ramai org jawa..bila try tempe..best jgk..lagi pon banyak khasiat tempe ni...=)

3. Tauhu goreng

Tauhu ni aku goreng biasa jer...tauhu ni pon elok untuk kesihatan tau =)

4. Rendang ayam (ni xmasak tau..mak mertua bagi...kekeke)

haaa...yang ni special..tapi aku xwat..wakakaka...nak wat rasanyee jadi ke x..xtau laa..ni mak mertua ku cayang yg kasi =)

5. Sayur bayam masak lemak

Sayur bayam ni aku suka =)...watnye senang jerr..hehe...tumbuk bawang merah, bawang putih, lada hitam..pastu tumis..bila dah wangi..masukkan sikit air..pastu masukkan santan, garam skit...then, masukkan sayur bayam...dah siap...senang je kan =). Doktor nasihatkan aku suh makan banyak sayur bayam sbb aku ni darah rendah...memandangkan skg ni aku preggy...aku kena mkn lerr...untuk tambah darah..

6. Air Asam Tomato

Aku lagi suka makan air asam ni bersama ngan ikan tawar...cara watnya pon senang jerr..blend tomato, gula skit, garam skit, air asam jawa, bawang merah...pehtu, dah siap blend...masukkan dalam mangkuk ke ape ke..then letak bawang merah yang dihiris halus dan tomato yang dihiris halus..kalo nak masam skit lagi..perah asam limau..dah siappp...=)

7. Jus apple

Jus apple ni kegemaran akuss...hehehe...senang je watnyee...kupas apple 2 biji..belah2 kan ia..then masukkan apple tadi dlm blender, gula, garam secubit, air dan ais 2 ketul..dah siap blend..masukkan dalam gelas utk diminumm...yihaaa..da siapp...

Ni laa hidangan yang kami makan tengahari ni...=) biasa2 jer..tapi sedapp woo...muahahaha (xhengat)

Aku masak ni dari pukul 10.57 pg hingga 12.45 tghari...woooo...lama tuu..hehe..maklum laa rajin masak...kalo orang dah expert mesti kejap je kan...aku ni baru berjinak2 nak memasak...uhukkk...=) apa pon..hepi sangat ngan hasilnyaa...hubby puji cakap sedap ;) (ye ke ni..ke nak amik ati jerr..sbb penat masak)..apa2 pon..love u..muahhh....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bLoG uNcLe

uncle punya blog

Waktu Solat! Jom Menunaikan Solat di Awal Waktu :)

cLOcK

c0uNtEr

free html visitor counters

cLiCk mE

MuHaMMaD zAfRaN

MuHaMMaD zAfRaN

aBouT ME

My photo
pASIR mAS, kELANTAN, Malaysia
Now, staying at Taman Bertam Perdana, Melaka, Malaysia. A 30th years old. wife of Mohd Khuzaifah and work at home. Join Shaklee pada 25 Jun 2012, dari group JUTAWAN (PM Cery), S2U (PM Iffah Anuar), MSE (Master Nadiah). Mom of Zafran & Zara :). You can call me Wani :)

I f0ll0w U, U F0ll0w mE

FolL0wERs

My Other Blog

PoPuLaR PosTs

Blog Archive

wanipc. Powered by Blogger.