j0m rEgIstEr HeArTbEaT..CLicK --> sIgN uP --> $$$

** j0m k0nGsi LinK k0rAnG dI SinI! =) **

0uR fAmiLy

Usia perkahwinan kami ;)

zAfRaN wArdEd - aLerGiC ~

Salam...

Masa 40 hari..zafran kne alergic...memula tu sikit je kat peha..aku ingatkan gatal2 biasa..letak ubat..pastu mlm tu ada kat leher pulak...mama ckp kne bawa jumpa doc..aku bawa kat klinik kesihatan..dia ckp ruam gatal biasa je..pastu bagi cream calamine utk sapu kat merah2...balik umah je aku trus sapu kat badan dia...mlm tu badan zafran mcm demam..panas jer..aku da mula risau..aku dan mama  xtido jaga zafran..risau sgt...esok pg je..terus gi hospital...mmg masa tu satu badan da kne...

pagi tu sebelum gi hospital xda lagi kat muka

Masa ni kat hospital..aku amik gambar Zafran masa dia tido..merah2 da mula ada kat muka..

Pas kne amik darah...doc ckp zafran kne warded.. aku masuk hospital lati p.mas..dekat skit ngan umah...malam pertama aku ngan zafran je..kalo mama teman, xda org nak hntr adik sekolah plak...mlm tu zafran xleh tido..asyik terjaga je...jap2 nak susu..

Petang keesokkannye...zafran asyik nangis je..aku pon da buntu xtau nape dia nangis mcm sakit2 je..sakit kne cucuk ke ape..yer laa bbykan xleh bagi tau..ngan aku2 skali nangis...ada mak cik dtg tempat aku baca2 kat zafran..pastu diam laa kejap..aku da risau..mlm tu aku suh mama teman skali..alhamdulillah zafran tido lena...

Pas mama balik je pagi tu..Zafran nangis lagi mcm smlm...makcik2 kat ward tu pon tlg tenangkan zafran..pastu ok skit...then nangis lagi..nurse plak amik..diam kejap...mcm tu lah...tgh hari tu mama dtg, cik nah (mak sdara), pok da (pak cik)...cik nah nurse kat hospital lati tu...Cik nah suh tukar duk katil lain..mana tahu Zafran xleh duk situ..pastu keluar laa citer..sblm ni pon kalo bdk2 masuk ward duk katil tu mmg akan nangis jer...adoiiii..nape laa baru bg tau..huhhhh!!! geram je rasa...

Alhamdulillah..pas tukar katil..zafran da xnangis mcm sblm ni...cuma aku xtahan duk spital sbb nurse asyik nak cucuk zafran je..aku rasa mcm nak bawak lari je zafran...tapi bile zafran nak baik...adoiiii....xputus2 aku berdoa supaya zafran cpt sembuh..xsanggup tgk zafran asyik kne cucuk je... hari ke 3 zafran nmpak ok dah..da xda merah2 da kat badan dia..alhamdulillah..syukur sgt..mgkin hari ni da bleh balik...

hari ke 3 di hospital

Aku tanya nurse...kami da boleh balik ke?? nurse tu tergelak je..dia ckp "eh..nak balik dah dia.."..huhu..nmpak gayanye kne duk lagi laa kat hospital ni...adoitttt...malam ke 3..mama teman lagi...terima kasih mama :)..sib baik mama ada..kalo x..aku xtau laa mcm mana ngan zafran je 2 org... mlm tu aku risau tgk zafran..merah2 tu nak ada balik...memula sikit..pastu banyak balik..tapi xsebanyak sebelum ni...aku nekad..mcm2 mana pon nak balik jgk esok!!...

Mek (nenek) pun setuju kalo bawa balik...pagi hari ke 4 tu doc dtg cek...aku ckp ngan doc nak balik..doc mcm xkasi..aku ckp "umah saya dekat doc..nnt kalo ada apa2 saya datang plak"..doc ckp "kalo awak nak balik boleh..awak kne sign dlu"...maksudnye kalo aku balik..then jadi ape2 kat bby..dia xkan bertanggungjawab...masa tu aku mmg nekad da nak bawa zafran balik...

Hari ke 5...alhamdulillah merah2 da xda..aku rasa syukur sgt2...kebetulan plak ayah zafran baru balik ari tu...ayah dia balik, trus je baik..agaknye bby nak jumpa ayah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bLoG uNcLe

uncle punya blog

Waktu Solat! Jom Menunaikan Solat di Awal Waktu :)

cLOcK

c0uNtEr

free html visitor counters

cLiCk mE

MuHaMMaD zAfRaN

MuHaMMaD zAfRaN

aBouT ME

Bandar Melaka, Melaka, Malaysia
Now, staying at Taman Bertam Perdana, Melaka, Malaysia. A 30th years old. wife of Mohd Khuzaifah and work at home. Join Shaklee pada 25 Jun 2012, dari group JUTAWAN (PM Cery), S2U (PM Iffah Anuar), MSE (Master Nadiah). Mom of Zafran & Zara :). You can call me Wani :)

I f0ll0w U, U F0ll0w mE

FolL0wERs

My Other Blog

PoPuLaR PosTs

wanipc. Powered by Blogger.