j0m rEgIstEr HeArTbEaT..CLicK --> sIgN uP --> $$$

** j0m k0nGsi LinK k0rAnG dI SinI! =) **

0uR fAmiLy

Usia perkahwinan kami ;)

pEnGaLamaN bErSaLin aNaK pErTamA pArt 2~

okeh bersambung dari part 1..lepas kne cucuk..datang sorang doc sdg bebel2 kat doc yg cucuk aku..."awak baru nak menulis?..ni bukan masa nak menulis..dah2 brenti menulis..jap lagi awak boleh tulis brapa brapa byk awak nak"...Aduss..aku wat xtau je...doc yg bebel2 tu laa yg akan pusingkan bby aku nnt..doc tu pon scan bby..smbil ckp.."kuku saya ni panjang..xpotong lagi"..geram je aku dgr..doc boleh kuku panjang ke?? haishhh!!! pas scan..nmpk bby dlm keadaan baik je..doc tu letak byk jelly or krim (aku pon xtau) utk licinkan kulit supaya sng nak pusing bby...memula dia pusing xsakit..aku rilex jer..muahaha..pastu dia panggil sorang lg geng dia..bermakna 2 org pusingkan bby aku nih..uhhhh..sakit giler time dorang da hampir berjaya pusing..lastly xberjaya jgk..bby berpusing balik tempat asal...sorg doc tu ckp "da abis da tenaga saya pusingkan bby ni"...bleh bayangkan x?? kuat giler dia pusing bby..sakit woo..smpi terangkat-angkat kaki ku...3 kali dorang try pusing..xberjaya jgk..last2 dorang scan..jantung bby da lemah...so, dengan segala hormatnye..dorang suh aku sign utk wat operation on da spot..huhuhu...

Aku pon terkejut sbb mmg xsangka kne operat ari yg sama...aduss..pastu dtg la nurse n hubby ku..nurse tu suh aku salin baju hospital..pastu dia masukkan tiub air kencing..malu giler..tp nurse tu rilex jerr... aku kne bawa ke dewan bedah..tp kne naik ambulans..time tu plak duk brebut ambulans dgn patient tumpah darah..nak kne hntr gi icu...yg kes aku ni pon urgent jgk..last2 dorang bawa aku dlu...smpi je kat dewan bedah..aku rasa cam nak terkencing je..then, bgtau nurse..."saya nak gi bilik air..nak kencing".."kencing jer..xper...da ada tiub utk air kencing.."..adusss...camne ni...sungguh xselesa!!!! last2 aku xkencing pon.. mmg sejuk yg amat kat dewan bedah...dtg sorang doc kat aku "bby ada gerak2 x??".."saya xrasa pon bby saya gerak"..then..muka doc tu cam pucat jer...cpt2 dia cari alat utk test jantung bby... alhamdulillah jantung bby gerak lagi..tapi aku rasa bby mesti da mula nak lemah da tu...

datang lagi doc..katanye dia pakar bius..suh aku sign utk bius separuh tubuh jer... pastu dorang bawa aku masuk bilik bedah...mmg cuak jgk aku time tu tgk mcm2 alat ada..ngan sport light yg bulat tuh..mcm aku tgk dlm tv.. skg bleh tgk live ok!!!...masa tu aku redha jer..ikotla dorang nak wat pe pon..aku ni turut perintah je...haha..dorang suh aku duduk..smbil peluk bantal sbb nak bius...sorang pegang bahu aku..katanye suh wat lembut bahu and wat rilex je..aku pon wat rilex jer laa..xrasa sakit pon masa bius tu..cuma rasa kebas kat kaki belah kiri...

doc : wani, angkat kaki dua2 belah
aku : xboleh laa
doc : ok..baguss!! rasa x??
aku : rasa
doc : rasa mcm ape??
aku : rasa macam kne cubit
doc : rasa lagi x??
aku : rasa lagi
doc : rasa mcm ape??
aku : mcm benda tajam

pastu aku rasa mcm benda tajam tu zappppp...kat perut aku..sakit yg teramat..then dorang amik klorofom ke..benda ape ntah letak kat hidung aku...trus aku xsedarkan diri........

sedar2 je...aku dgr sore doc duk ulang2 "wani, sakit x??"...aku jwb "xsakit sgt"..aku sedar2 je tgk jam kat dinding da pukul 2.30 ptg...perut aku pon da kempis..dlm ati..."mana bby aku??" tapi xtertanya pon...dtg nurse bawa aku masuk wad..masa tu pon bby xda lagi ngan aku...sib baik hubby ada...hubby ckp bby kne masuk wad..sbb masa bby kuar tu..bby kne bg oksigen..bby diam je masa kuar...xnangis pon...so, dorang kne monitor bby dlu..."Ya Allah, selamatkanlah anakku..semoga anakku berada dalam keadaan selamat dan sihat"...doa jela yg mampu aku wat masa tu... aku suh hubby gi tgk bby n amik gambar bby...xsabar nak tgk bby!!!

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Inilah Muhammad Zafran bin Mohd Khuzaifah...
alhamdulillah telah selamat dilahirkan ke dunia...
berat : 3.4 kg
masa lahir : 12:34 tgh hari
tarikh lahir : 10 Mac 2011 bersamaan 5 Rabiul akhir 1432H
hari : Khamis
  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bLoG uNcLe

uncle punya blog

Waktu Solat! Jom Menunaikan Solat di Awal Waktu :)

cLOcK

c0uNtEr

free html visitor counters

cLiCk mE

MuHaMMaD zAfRaN

MuHaMMaD zAfRaN

aBouT ME

My photo
pASIR mAS, kELANTAN, Malaysia
Now, staying at Taman Bertam Perdana, Melaka, Malaysia. A 30th years old. wife of Mohd Khuzaifah and work at home. Join Shaklee pada 25 Jun 2012, dari group JUTAWAN (PM Cery), S2U (PM Iffah Anuar), MSE (Master Nadiah). Mom of Zafran & Zara :). You can call me Wani :)

I f0ll0w U, U F0ll0w mE

FolL0wERs

My Other Blog

PoPuLaR PosTs

wanipc. Powered by Blogger.