j0m rEgIstEr HeArTbEaT..CLicK --> sIgN uP --> $$$

** j0m k0nGsi LinK k0rAnG dI SinI! =) **

0uR fAmiLy

Usia perkahwinan kami ;)

BeLiMbIng BuLuH ~

Nak perkenalkan belimbing buluh..hehe..pada sape2 yang belun kenal lagi mcm mana buah belimbing buluh ni..meh nak tunjuk..



Pokok belimbing buluh ni ada depan umah aku jerr...lebat sgt buahnyee...anak aku kne jaundis ari tu..aku rebus daun belimbing buluh..pastu mandikan dia..alhamdulillah dah sihat skarang...cuba laa..
Rasa buah ni masam2 tapi sedap..aku makan wat ulam..cicah ngan budu..hehe..

Terdapat satu petua jika anda ada menghidap penyakit darah tinggi , petik 3 biji buah Belimbing Buluh, potong kecil-kecil dan rebus. Minum air rebusannya selepas sarapan pagi setiap hari. Daun belimbing buluh juga boleh digunakan untuk bayi yang diserang penyakit kuning dengan merebus daun belimbing tersebut dan dimandikan dengan air rebusan tersebut untuk meredakannya.

Buah Belimbing Buluh sebenarnya mengandungi banyak khasiat yang tidak ternilai. Daunnya apabila digiling halus dan dilumur boleh menghilangkan jerawat dan melembutkan kulit di muka, sakit-sakit sendi serta panau. Jika direbus pula, ia boleh mengubati batuk, menurunkan tekanan darah tinggi dan pitam.
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bLoG uNcLe

uncle punya blog

Waktu Solat! Jom Menunaikan Solat di Awal Waktu :)

cLOcK

c0uNtEr

free html visitor counters

cLiCk mE

MuHaMMaD zAfRaN

MuHaMMaD zAfRaN

aBouT ME

My photo
pASIR mAS, kELANTAN, Malaysia
Now, staying at Taman Bertam Perdana, Melaka, Malaysia. A 30th years old. wife of Mohd Khuzaifah and work at home. Join Shaklee pada 25 Jun 2012, dari group JUTAWAN (PM Cery), S2U (PM Iffah Anuar), MSE (Master Nadiah). Mom of Zafran & Zara :). You can call me Wani :)

I f0ll0w U, U F0ll0w mE

FolL0wERs

My Other Blog

PoPuLaR PosTs

wanipc. Powered by Blogger.