j0m rEgIstEr HeArTbEaT..CLicK --> sIgN uP --> $$$

** j0m k0nGsi LinK k0rAnG dI SinI! =) **

0uR fAmiLy

Usia perkahwinan kami ;)

pEnGaLamaN bErSaLin aNaK pErTamA pArt 1~

Salam :)

Nak citer bermula aku kne gi jumpa pakar sakit puan kb coz doc kat klinik kesihatan suh aku refer kat sana memandangkan kandungan songsang..sbnrnye bby dari mula lagi songsang..dia da selesa duk camtu..bila gi jumpa doc pakar..katanye ada 3 cara untuk lahirkan bby aku nih..

pertama : c-zer..huhu dgr c-zer..kecut perut jgk aku..dah laa kandungan first..tp kalo da ketentuanNya..aku redha jer..doc ckp risiko bsalin c-zer nih lebih pada ibu sbb takot tumpah darah ker..kne stanby ler..

kedua : normal tp kuar bontot bby dlu katanya..aku da terbayang..kalo kuar bontot bby dlu..mesti bukaan besar..n kne jahit byk..hehe..maklum laa first time..tp risikonye lebih pada bby..

ketiga : normal jgk..tapi try untuk pusingkan bby tu dlu..kalo bby berpusing, alhamdulillah bleh bersalin cam biasa..pastu pas pusing tu kalo xrasa nak bersalin lg..bleh balik umah dlu..tunggu smpi due date...tp kalo xberjaya?? camne??

doc cadang suh aku pusingkan dlu..katanya ada lg ruang kosong dlm perut aku ni..kemungkinan bby nak berpusing tu ada lg katanya...so, aku ikot je la saranan doc tu..smbil dlm ati ckp moga2 berjaya dipusingkan bby ni dan boleh bersalin normal... doc wat appointment 10/3/2011 utk pusing bby..doc pesan suh aku puasa ari tu..mula dari 12 tgh mlm smpi nak gi pusing...

Aku tepon hubby..inform bby nak kne pusing 10/3..sib baik hubby smpi umah 9hb..leh laa hubby teman nnt..mlm tu aku berpuasa laa..sbb esoknye nak gi pusing..tp aku ni rilex jer...rasa takot tu xda lg..hehe...
Aku bertolak dari umah ngan hubby pukul tujuh pagi sbb appointment tu pukul 8 pagi kat dewan bersalin hospital kb..


Smpi je kat dewan bedah tu..kne register dlu..pastu kne amik air kencing..then, wat CTG utk cek jantung bby..kalo OK, bleh ler pusing bby..alhamdulillah sumernye OK...tp utk pusing bby tu aku kne tunggu lama skit sbb ada kes patient tumpah darah..sumer doc kat patient tu..subhanallah..ada nurse ckp patient tu kene buang rahim..nauzubillah... dalam pukul 10 pagi baru la doc panggil...aku di letak kat satu ruang ni...bila tgk mcm ada tv,mesin2 ape ntah..mula laa aku kecut perut...dup dap..dup dap..jantung...huhhh.. menakotkan...

Sempat lg aku amik gmbar dlm bilik nih..hehe...doc suh aku baring kat katil..smbil baring..sempat aku snap pic..haha.. then doc dtg dgn jarum, cucuk aku..masukkan ubat antibiotik..sakit woo..berair mataku..uhukkk...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bLoG uNcLe

uncle punya blog

Waktu Solat! Jom Menunaikan Solat di Awal Waktu :)

cLOcK

c0uNtEr

free html visitor counters

cLiCk mE

MuHaMMaD zAfRaN

MuHaMMaD zAfRaN

aBouT ME

Bandar Melaka, Melaka, Malaysia
Now, staying at Taman Bertam Perdana, Melaka, Malaysia. A 30th years old. wife of Mohd Khuzaifah and work at home. Join Shaklee pada 25 Jun 2012, dari group JUTAWAN (PM Cery), S2U (PM Iffah Anuar), MSE (Master Nadiah). Mom of Zafran & Zara :). You can call me Wani :)

I f0ll0w U, U F0ll0w mE

FolL0wERs

My Other Blog

PoPuLaR PosTs

wanipc. Powered by Blogger.