j0m rEgIstEr HeArTbEaT..CLicK --> sIgN uP --> $$$

** j0m k0nGsi LinK k0rAnG dI SinI! =) **

0uR fAmiLy

Usia perkahwinan kami ;)

mEngEmbIrAkAn hAtI iBu bApA (jIkA mAsiH aDA) ~

Assalamualaikum :)

Tengok pada tajuk tu macam nak bagi kaunseling je kan..muahaha...bukan ape..aku sebenarnye xsanggup nak tgk ibu bapa yang terasa hati dengan anak2 mereka..bukan nak kata aku ni baik sangat..aku pon byk gak wat salah ngan dorang..lebih2 lagi ayah aku dah kembali ke rahmatullah..(al-fatihah)..semoga arwah memaafkan segala salah dan silap aku selama aku berada disampingnya..dan semoga arwah berada bersama orang2 yang beriman dan beramal soleh...amin.. sekarang aku hanya ada seorang ibu..hargailah mereka selagi mereka masih bernyawa...

Aku teringat satu peristiwa yg mana sorang pakcik ni mengadu..dia cakap anak dia ni xpenah pon bagi duit sejak kerja..xpenah merasa duit satu sen pon dari anaknya..sedihkan..pastu dia cakap lagi...dlu gaji pakcik RM600 jer..boleh bela dia smpi besar sehingga berjaya masuk universiti dan sekarang jadi cikgu..kalo nak banding gaji pakcik mula2 kerja ngan gaji anak pakcik skg ni mmg jauh beza...hmm..sedih plak aku dgr..rasa nak menitis air mata.. yer la sbgai anak, kita kena la mengembirakan hati ibu bapa kita..dorang bukannye nak sgt duit kita tu..cuma nak kan perhatian dan merasa sedikit kegembiraan jer...aku tgk mata pakcik tu berkaca-kaca...

Untuk pengetahuan..mak aku pon dgr jgk citer pakcik tu..bila pakcik tu balik dari umah aku jer..mak aku pon citer laa..arwah ayah aku ni bukan main gembira lagi masa aku bagi duit kat dia RM200..masa tu aku praktial jer..pastu dapat laa duit elaun RM600...dua ratus tu pon aku bagi sebab nak bayar balik duit yg aku pinjam..huhu...arwah ayah ni asyik tunjuk2 duit tu dia cakap.."ni duit wani bagi.."..sambil senyum2..pastu duk ulang ayat tu byk kali..hahaha..nak cakap betapa gembiranye dia dapat duit dari aku..padahal duit aku pinjam..tp tu first & last aku bleh kasi..sbb ayah aku dah xda :(

Kepada yang masih ada mak dan ayah..gembirakan lah hati mereka dengan ape cara skali pon..kerana di situ lah datangnya keberkatan...insya'allah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bLoG uNcLe

uncle punya blog

Waktu Solat! Jom Menunaikan Solat di Awal Waktu :)

cLOcK

c0uNtEr

free html visitor counters

cLiCk mE

MuHaMMaD zAfRaN

MuHaMMaD zAfRaN

aBouT ME

Bandar Melaka, Melaka, Malaysia
Now, staying at Taman Bertam Perdana, Melaka, Malaysia. A 30th years old. wife of Mohd Khuzaifah and work at home. Join Shaklee pada 25 Jun 2012, dari group JUTAWAN (PM Cery), S2U (PM Iffah Anuar), MSE (Master Nadiah). Mom of Zafran & Zara :). You can call me Wani :)

I f0ll0w U, U F0ll0w mE

FolL0wERs

My Other Blog

PoPuLaR PosTs

wanipc. Powered by Blogger.