j0m rEgIstEr HeArTbEaT..CLicK --> sIgN uP --> $$$

** j0m k0nGsi LinK k0rAnG dI SinI! =) **

0uR fAmiLy

Usia perkahwinan kami ;)

zAfrAn dA bErSunAt dI uSiA 2 bUlAn 20 hAri ~

Salam :)

Pada 1 hb june..Zafran telah menjadi lelaki sejati...huhu..kami sunatkan zafran kat klinik Noor Hajar di Seksyen 19 Shah Alam..memula tu xterfikir pon nak sunatkan awal..pastu kak balqis (kak iparku) sarankan suh sunat awal sbb nanti senang nak jaga..bby xyah pantang pape..minum susu jer, budak pon cepat matang dengan erti kata lain cepat cerdik..kalo kat negara arab pon mmg dorang sunatkan bby dorang awal2..sbb nnt masa sembahyang kalo tersentuh, xbatal solat..zaman nabi Muhammad saw pun sunat awal gak..dalam masa 7 hari..kalo nak masuk tempat belajar jadi al-hafiz pon dorang akan tanya da sunat ke blom..kalo blom, kne sunat dlu baru leh masuk...

Alhamdulillah zafran xnangis sgt masa sunat tu..cuma dia merengek jap masa kne bius..pastu da steady...doc pon senang je wat keje dia..doc ckp kalo budak besar mmg ssh nak sunat..sbb ada yg meraung bagai..dorang emosi..kalo bby mana nak emosi ke ape..huhuhu...aku wat kat klinik ni sbb dia gunakan teknologi smartklamp..so, xda rasa sakit sgt, xkene jahit, darah pon xda sgt...ibu sempat amik gmbar bird zafran kne sunat..hehe..

smartklamp ni kne buka lepas 2 hari disunatkan..

wajah ceria Muhammad Zafran :)

2 comments:

Cinta Hatiku 23 May 2012 at 17:44  

nk tanye laa..berape ek kena charge kalau kat klinik??

~wani~ 12 June 2012 at 23:02  

sorry lambat balas..ari tu saya wat dlm rm150..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bLoG uNcLe

uncle punya blog

Waktu Solat! Jom Menunaikan Solat di Awal Waktu :)

cLOcK

c0uNtEr

free html visitor counters

cLiCk mE

MuHaMMaD zAfRaN

MuHaMMaD zAfRaN

aBouT ME

Bandar Melaka, Melaka, Malaysia
Now, staying at Taman Bertam Perdana, Melaka, Malaysia. A 30th years old. wife of Mohd Khuzaifah and work at home. Join Shaklee pada 25 Jun 2012, dari group JUTAWAN (PM Cery), S2U (PM Iffah Anuar), MSE (Master Nadiah). Mom of Zafran & Zara :). You can call me Wani :)

I f0ll0w U, U F0ll0w mE

FolL0wERs

My Other Blog

PoPuLaR PosTs

wanipc. Powered by Blogger.