j0m rEgIstEr HeArTbEaT..CLicK --> sIgN uP --> $$$

** j0m k0nGsi LinK k0rAnG dI SinI! =) **

0uR fAmiLy

Usia perkahwinan kami ;)

Cuti-cuti Malaysia di Kuching, Sarawak Part II

Assalamualaikum :)

hmm...ni nak sambung citer ari tu..kat Kubah Ria Wani makan laksa sarawak..masyaAllah..sedap! kalo dlu pernah makan orang semenanjung yang buat..tapi ni, pior org Sarawak tau..lain sgt rasanya..lagi sedap! serius! Ayah Zafran plak makan nasi goreng ayam..pon sedap!

 Laksa Sarawak yang nyaman!

Nasi goreng ayam :)

After gi Kubah Ria, kami round2 bandar Kuching..kali ni da xguna GPS...wat macam bagus jer..hihihi..pastu, kami balik semula ke hotel. Malam tu kami kuar gi 
v
v
v
v
v
v
Kg. Boyan

Kami gi Kg. Boyan ni naik kereta dalam 20 minit + sesat (dari bandar Kuching)..hehe...sebenarnya bleh naik perahu atau boat dari Waterfront..5 minit jer bleh smpi..huhu..malam2 kan takut jgk nak naik boat..

Rata2 penduduk Kg Boyan ni ramai yang beragama Islam..Azan berkumandang di sana sini..kalo ada yang nak wat maksiat pon mungkin akan fikir 2 or 3 kali...

kat sni ada jual kek lapis yang glamour tu.."Kek Lapis Dayang Salhah"..

Kalo nak makan2 pon banyak jer pilihan..memang sempoi la kalo nak lepak sni malam2...dengan ditemani angin sepoi2 bahasa dari sungai Sarawak...huhu...

Fridge magnet (FM) pon leh dapat dengan harga yang murah.

Gambir Sarawak pon ada jual. Apa lagi? hehe..nnt datang sendiri lah!!

Nasi goreng terubuk ikan masin

Memang best nasi ni...Cubalah..hehe..Ikan masin tu dia goreng garing..kalo x alamatnya xtermakan la sebab banyak tulang :) Harga pon leh kata murah jgk la. mcm makan kat kedai biasa2. yang mahalnya kat sni kalo malam2 dia nyer view.... menarikkkkkkkkkk..warna-warni dengan lampu2 bandar kuching yg boleh dilihat dari Kg Boyan ini. Seberang je tau!

Alhamdulillah...dah kenyang...apa lagi..balik tido ler..hehe..Zafran lpun duk merengek jer..ngantuk agaknya...

So, hari ke-3 bersambung di next entry...part yg paling kelakar dan akan ingat sampi bila2..haha..wat malu jerr! ;P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bLoG uNcLe

uncle punya blog

Waktu Solat! Jom Menunaikan Solat di Awal Waktu :)

cLOcK

c0uNtEr

free html visitor counters

cLiCk mE

MuHaMMaD zAfRaN

MuHaMMaD zAfRaN

aBouT ME

Bandar Melaka, Melaka, Malaysia
Now, staying at Taman Bertam Perdana, Melaka, Malaysia. A 30th years old. wife of Mohd Khuzaifah and work at home. Join Shaklee pada 25 Jun 2012, dari group JUTAWAN (PM Cery), S2U (PM Iffah Anuar), MSE (Master Nadiah). Mom of Zafran & Zara :). You can call me Wani :)

I f0ll0w U, U F0ll0w mE

FolL0wERs

My Other Blog

  • Kolestrol Menurun - Kolestrol akak ni menurun lepas consume Omega Guard dan Lecithin. Alhamdulillah “Lepas makan je akak amalkan telan Omega dan Lecithin. Alhamdulillah bacaan...
    3 weeks ago

PoPuLaR PosTs

wanipc. Powered by Blogger.